Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Festivalul concurs de folclor ”Rozmarin în colţu’ mesii” la cea de-a IV a ediție

afis rozmarin 1-page-001Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliul Judeţean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria Comunei Medieşu Aurit, organizează duminică, 12 Martie 2017, de la ora 10.00, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Concurs de Folclor pentru solişti vocali ,,Rozmarin în colţu’ mesii”.

Concursul îşi propune valorificarea, popularizarea cântecului şi portului popular românesc autentic, descoperirea de noi talente în interpretarea cântecului popular românesc, readucerea costumului popular la valoarea sa adevărată.

Comuna Medieșu Aurit, vechi centru istoric și cultural al Sătmarului, este așezată pe malul drept al Someșului. Aflat la confluența dintre cele două mari zone folclorice ale județului, Oașul, respectiv Codrul, Medieșul a fost în permanență, un spațiu privilegiat în care s-au păstrat tradițiile și cântecele populare.

Unul dintre aceste frumoase cântece se regăsește în repertoriul marelui artist Nicolae Sabău care a cules  melodia ,,Rozmarin în colțu’ mesii“ din localitatea Medieșu Aurit, în cinstea căruia se organizează acest festival.

În cadrul galei laureaților vor evolua: Marcela Latiș, Ansamblul „Tulnicul”, Corul Medieșana, Ansamblul Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”, Nicolae Sabău, Petrică Mureșan, Alexandru Pugna și Veta Biriș. Prezintă, interpreta de muzică populară, Vlăduța Lupău. 

2 comentarii

  1. un circotas Răspunde

    Credeam ca daca vine un om serios la conducerea judetului se va termina cu CIRC SI PIINE, DIPLOME, PREMII , MESE SERVITE, ETC, m am inselat !

  2. Garuboz Răspunde

    Tie ti s-e pare ca un festival de muzica populara este circ?
    Eu zic ca ar trebui organizate cat mai multe asemenea manifestatii si s-a ducem mai departe traditia si folclorul strabunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.