Filtre în trafic. Alimente confiscate și distruse

17 martie 2017 | 0 comentarii

DSVSA-1Inspectorii DSVSA, în colaborare cu ofițeri din cadrul I.J.P., Poliția de Frontieră, S.A.S și a Jandarmeriei Satu-Mare, organizează filtre în trafic, mai ales pe drumurile din jurul Vămii Halmeu. Aceste filtre au ca scop supravegherea transportului produselor alimentare și respectarea   Programului de măsuri de prevenire a apariției Pestei  porcină  Africană.

În urma acestor controale, efectuate în această săptămână, au fost confiscate 102,8 kg carne și 30,6 kg produse  lactate, în valoare de 1.273 lei, aduse din Ucraina. Produsele au fost denaturate și neutralizate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

”Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale și expoziții de animale, rămân închise, până la noi dispoziții”, se arată într-un comunicat de presă remis de DSVSA Satu Mare.

”Atenționăm și pe această cale toți crescătorii de păsări de pe raza județului nostru, să își țină păsările din gospodăriile personale, în spații închise ,datorită pericolului pe care îl prezintă îmbolnăvirea acestora, cu virusul gripei aviare – tulpina H5N8. Gripa aviară, evoluează cu mortalitate ridicată și pierderi economice ridicate pe teritoriul mai multor țări, Bulgaria, Cehia, Austria, Germania, Irlanda, Italia,  Olanda, Polonia, Slovenia, Grecia, Marea Britanie, Spania,  Franța,  Ungaria, România”, se mai arată în același document.

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest