Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Grevă în două instituții din județ. Nemulțumiți de salarii (FOTO)

greva APM Satu Mare5Timp de două ore, între 10.00 și 12.00, activitatea a două instituții din județul Satu Mare este paralizată de o grevă spontană. Angajații Agenției pentru Protecția Mediului și cei ai Comisariatului Județean Garda de Mediu au ieșit în curtea instituțiilor pentru a-și cere drepturi salariale mai mari.

 Angajații APM Satu Mare au ieșit în fața instituției exprimându/și nemulțumirea față de grila de salarizare în care sunt încadrați.

”Această acțiune de protest spontană este din partea tuturor angajaților APM Satu Mare legat de nemulțumirea noastră legat de salarizare și de nerespectarea deciziei CCR. Suntem foarte nemulțumiți și nu mai putem tolera nimic guvernanților noștri în ceea ce privește salariile noastre. Cu toate că Protecția Mediului este un domeniu de importanță strategică, noi, angajații, suntem renumerați conform celei mai mici grile de salarizare față de alți bugetari din sistem. În perioada 2009-2015, salariile personalului ANPM cât și a agențiilor județene nu au mai fost modificate. Noi solicităm să fie luate măsuri pentru a fi eliminată discriminarea salarială față de alți funcționari publici. De asemenea, solicităm să ni se aprobe majorarea salariilor astfel încât cuantumul acestora să fie adus la același nivel cu a celor ce fac parte din aceeași familie ocupațională”, a precizat liderul de sindicat de la APM Satu Mare, Ramona Farcaș.

Concret, dacă un consilier superior cu vechime maximă este 1990 de lei net, potrivit cerințelor angajaților APM, salariul aceluiași consilier ar trebui să fie de circa 3.000 de lei.

Aceasta a fost doar prima acțiune de protest. Sindicaliștii susțin că dacă nu se va da curs acestor cereri până săptămâna viitoare, va fi deschis un conflic colectiv de muncă care poate duce chiar la greva generală.

Directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, cu toate că nu poate participa la acțiunea de protest a angajaților, consideră că acțiunea lor este îndreptățită cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă nu au mai fost majorări salariale în sistem.

Nu numai cei de la APM au fost în grevă azi. ”Comisarii Gărzii Naționale de Mediu se solidarizează cu acțiunea spontană de protest a colegilor din cadrul Agențiilor de Protecția Mediului, prin întreruperea programului de lucru pentru 2 ore, azi, 14 martie 2017. Solicităm și pe această cale, deschidere la dialog în vederea soluționării pe cale amiabilă a solicitărilor noastre și alinirea salariilor angajaților Gărzii de Mediu la nivelul salariilor colegilor din instituțiile cu atribuții similare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Satu Mare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.