Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Inundațiile vor fi evitate în acest an în județul Satu Mare. Ce măsură a fost luată

urgentaPentru a fi evitate eventualele inundații în județ, Prefectura Satu Mare a cerut A.N.I.F. – Filiala de Îmbunătățiri Funciare Satu Mare, o informare privind costurile maxime estimate a fi generate pe parcursul anului 2017 de punerea în funcțiune a stațiilor de pompare de desecare în județul Satu Mare. 

Aceste stații de pompare ar urma a fi puse în funcțiune în cazul unor precipitații abundente care ar putea genera eventuale inundații în județ. 

ioan onutDirectorul ANIF Satu Mare, Ioan Oneț, a prezentat această informare în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a avut loc azi la sediul Prefecturii și care a fost coordonată de prefectul Darius Filip. Astfel, potrivit unor costuri estimative, punerea în funcțiune a stațiilor de pompare la nivelul județului satu Mare ar costa, în 2017, circa 80.000 de lei. Directorul ANIF a mai precizat, însă, că, potrivit prognozelor, anul 2017 va fi unul destul de secetos, astfel că sunt slabe premise ca aceste stații de pompare să fie puse în funcțiune. 

La propunerea prefectului Darius Filip, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat această sumă și, în consecință, stațiile de pompare ANIF din Satu Mare vor fi deschise ori de câte ori va fi necesar pentru a fi evitate eventuale inundații. 

3 comentarii

  1. Ionel Răspunde

    ionel19991: Important este sa si functioneze….

  2. robert Răspunde

    ar fi interesant de stiut cat ar costa implemetarea unui sistem de functionare reversa a acestor statii de pompare, adica in regim de irigatii…..

  3. matroz Răspunde

    @all:bun Onet.Nenea optimist fiind stie ca anul aceste -ar fi zis Topor-nu va ploua!Hazard autentic.Si-mi place si aprobarea luata de domnul Prefect privind suma.Dar cine o suporta domnu Filip?Ati aprobat ceva ce nu poate exista -Prefectura,n-are bani,ISU-are dar nu pentru asta,ANIF-ul nu este finantat nici de prefectura nici de Isu,nici de o institutie care face parte din CJ pentru SU.Deci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.