Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Potențiali investitori în domeniul apelor geotermale, la Satu Mare

SAMSUNG CSCPrefectul județului Satu Mare, Darius Filip,  alături de subprefectul Altfatter Tamas, a primit un grup de potențiali investitori  în domeniul explorării și exploatării apelor geotermale. Aceștia propun un parteneriat cu autoritățile locale în instituirea unor perimetre de exploatare precum și o soluție integrată pentru a extrage la maximum beneficiile energiei subterane, de la încălzirea clădirilor instituțiilor publice sau a celor rezidențiale la baze de agrement sau de tratament și închizând lanțul energetic cu agricultura în spații protejate (sere).

Prefectul a subliniat faptul că acest domeniu este foarte important, declarând că județul Satu Mare are un potențial care nu este exploatat la maxim. Conform specialiștilor prezenți, în județul Satu Mare pornind de la orașul Livada, care poate dezvolta o investiție serioasă în domeniul energiei termale, pe axa Ardud – Beltiug – Tășnad  toate comunitățile pot  exploata beneficiile apei termale. Energia geotermală reprezintă un capitol important în strategia energetică a Guvernului și poate atrage fonduri europene semnificative.

Darius Filip și-a exprimat speranța că primarii localităților cu potențial geotermal vor înțelege potențialul de dezvoltare pe care exploatarea apei termale o va aduce comunității și că în scurt timp în județ vor demara proiecte în acest domeniu, asigurându-i pe cei prezenți de tot sprijinul. 

4 comentarii

  1. Xxx Răspunde

    Au mâncat bine ,băut bine si plecați sunt !!!

  2. Matroz Răspunde

    intelegem ca acest domn prefect doreste sa atraga investitori? Vine bebelusul trebuie bani de botez si paranghelie

  3. Fane Răspunde

    Atâta gargara și rezultatul va fi tot nimic!!!! Vai de capul tau prefect!!!

  4. andrei Răspunde

    http://www.avertisment.net/promovari-pe-criterii-de-amicitie-la-satu-mare/
    ….Am speranta ca totusi va fi un prefect mai bun ca chelu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.