Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Traficul feroviar, paralizat timp de două ore. Trenurile ajung cu întârziere la Satu Mare

gara satu mareTimp de două ore, traficul feroviar a fost paralizat în toată țara din cauza unei acțiuni de protest spontane a angajaților CFR. Practic, între orele 7.00 și 9.00, trenurile au rămas încremenite în gara în care au ajuns.

La nivelul județului Satu Mare a fost oprit un singur tren. Este vorba despre trenul Regio Satu Mare-Baia Mare, care a stat în intervalul orar mai sus menționat în gara Medieșu Aurit.

Acțiunea de protest a feroviarilor a afectat, în schimb, trenurile care urmează să ajungă cu întârzieri mari în Satu Mare. Dintre cele mai importante pot fi amintite trenul Interregio care a stat timp de două ore în gara Oradea, și un alt tren Interegio care trebuie să vină dinspre Baia Mare.

Oprirea spontană a activității de către angajații CFR a fost cauzată de faptul că ieri a expirat contractul colectiv de muncă și până acum nu a fost semnat un altul. Liderii de sindicat se află în aceste zile la București unde sunt purtate negocieri pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă.

Interesant este și faptul că feroviarii sătmăreni nu au, cel puțin deocamdată, un lider de sindicat. Fostul lider, Maria Miclăuș, a ieșit în pensie, iar în locul ei nu a fost ales nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.