RSSGastro

Rețete de post: Tofu în sos dulce de ardei iute și tăiței cu ananas

Rețete de post: Tofu în sos dulce de ardei iute și tăiței cu ananas

25 februarie 2015 | 0 comentarii

Reteta asta e altceva. E usoara, aromata si exotica. Si o pregatesti cam in 30 de minute. Ai nevoie de: 400 g tofu 250 g taitei mai lati 1 conserva de 500 g de ananas, taiat in cuburi 2 tulpini de praz 5 linguri sos […]

Prăjitură de post: Bărcuţe cu rahat

Prăjitură de post: Bărcuţe cu rahat

23 februarie 2015 | 0 comentarii

O reteta simpla, o reteta ieftina, o reteta de post. Ingrediente: 250 gr aluat foietaj de post 200 gr rahat 50 ml apa 100 gr zahar zahar pudra Mod de preparare: Intindem aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si il taiem in patrate mici. […]

Prăjitura cu cafea şi glazură

Prăjitura cu cafea şi glazură

10 februarie 2015 | 0 comentarii

Ingrediente: 1 pliculet praf de copt300 gr zahar400 gr faina110 gr unt200 ml cafea preparata (espresso)100 ml ulei2 oua100 ml lapte batut50 gr cacao1 esenta vanilie sau rom Pentru glazura:100 ml smantana pentru frisca250 de grame de ciocolata amaruieMod de preparare: Intr-un vas amestecati foarte […]

Prăjitura cu biscuiți Oreo și ciocolată albă

Prăjitura cu biscuiți Oreo și ciocolată albă

2 februarie 2015 | 0 comentarii

Ingrediente: 12 biscuiti Oreo, pisati fin2 linguri unt / margarinacca 100 gr. zahar1 lingurita vanilie2 ouacca 50 gr. gem de zmeura3 patratele de ciocolata alba1 pachet crema de branza Philadelphia Mod de preparare: Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Amesteca untul cu biscuitii faramitati, apoi pune compozitia intr-o tava patrata. Topeste 2 […]

Clătite cu iaurt

Clătite cu iaurt

30 ianuarie 2015 | 0 comentarii

Ingrediente: 2 oua150 gr faina2 iaurturi natur de 200 mlputina sare1 plic de zahar vanilat1/1 plic praf de copt Mod de preparare: Mixeaza toate ingredientele ca sa obtii o compozitie omogena, apoi ia cate un polonic din bol si pune in tigaie. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, intoarce clatita […]

Salată de paste umplute

Salată de paste umplute

28 ianuarie 2015 | 0 comentarii

Ingrediente:  1 pachet de paste scoicacca 1 kg salata verdecca 50 gr busuioc proaspat tocatcca 300 gr carne de pui fiarta si taiata in bucati mai mari200 gr rosii taiate in bucati marisoare170 gr castravete taiat mai mareputin salam italian sau de care aveti (maruntit)70 gr vinegretta Mod de preparare: Fierbe pastele […]

Cinci aperitive perfecte pentru masa festivă de Revelion

Cinci aperitive perfecte pentru masa festivă de Revelion

31 decembrie 2014 | 0 comentarii

Este momentul potrivit pentru alegerea meniului pentru masa festivă de Revelion. Dacă vreţi o masă reuşită, care să impresioneze toţi invitaţii, vă puteţi inspira din cinci reţete de aperitive delicioase. 1.Ouă umplute, cu topping de bacon crocant O reţetă care va impresiona cu siguranţă. Ouăle […]

Supa de linte

Supa de linte

10 decembrie 2014 | 0 comentarii

Considerată una din cele mai bune legume din lume, lintea este folosită tot mai mult şi este ideală. Lintea are o valoare nutritivă ridicată, fiind bogată în proteine şi  glucide sănătoase, la care se adaugă un conţinut bogat în minerale. Consumul de linte este benefic […]

Prăjitura de post cu mere și biscuiți (fără coacere)

Prăjitura de post cu mere și biscuiți (fără coacere)

27 noiembrie 2014 | 0 comentarii

Ingrediente 1.5-2 kg mere 3 pachete de biscuiti simpli (120g/pachet) 4 plicuri budinca de vanilie 150 g stafide 1 L apa 400 g zahar esenta de vanilie scortisoara 100 ml esenta de rom Mod de preparare Apa si zaharul le punem la fiert pana cand […]

Prăjitură cu miere și cremă de ciocolată, nucă și rom

Prăjitură cu miere și cremă de ciocolată, nucă și rom

21 octombrie 2014 | 1 comentariu

Cand va este pofta de ceva dulce, incercati o prajiturica cu foi din miere si nuca, cu o crema de ciocolata, nuca si rom. Se topeste in gura, este atat de gustoasa…. Timp de preparare: 1 – oreDificultate: medie Ingrediente necesare pentru prajitura cu miere […]

Pui cu bambus și legume

Pui cu bambus și legume

27 august 2014 | 0 comentarii

O mancare usoara de vara cu tenta asiatica. Nu doar retetele standard de mancaruri asiatice sunt bune ci si cele pe care le combinam acasa dupa propriile gusturi. Incercati reteta, e o bunatate si e usor de facut. Dificultate: redusa Ingrediente necesare pentru pui cu […]

Dovlecei umpluți cu brânză, ou, smântână și verdeață

Dovlecei umpluți cu brânză, ou, smântână și verdeață

19 august 2014 | 0 comentarii

O reteta gustoasa de dovlecei umpluti cu branza, ou, smantana si verdeata, ideala de preparat la cina. Ingrediente de trebuinta in reteta: Dovlecei nu prea mari, proaspeti (sa broboneasca apa din ei, pe taietura, atunci cand ii imparti in felii), branza dulce de vaca, branza […]

Cremă de vanilie cu fructe de vară

Cremă de vanilie cu fructe de vară

25 iunie 2014 | 0 comentarii

INGREDIENTE: 2 galbenusuri proaspete2 linguri zahar tos1 lingura amidon250 ml lapte1 esenta vanilie100 g frisca200 g fructe, la alegere (capsune, visine, cirese, zmeura etc) PREPARARE: Freaca galbenusurile cu zaharul tos, pana ce obtii o compozitie spumoasa. Adauga apoi faina si laptele in fir subtire si […]

Pilaf cu praz si roşii

Pilaf cu praz si roşii

8 aprilie 2014 | 1 comentariu

Ingrediente: – praz 1 buc. mare (175 g) – ceapa 1 buc. mare (130 g) – orez cu bob rotund (200 g) – ulei 3 linguri – rosii 3 buc. (310 g) – supa de legume 700 ml (dintr-un cub concentrat) – sare, piper Incingeti […]

Negresă de post cu glazură de cacao

Negresă de post cu glazură de cacao

13 decembrie 2013 | 17 comentarii

Ingrediente: 2 cani faina 1 cana zahar 1 cana nuca zdrobita 3 lg cacao un borcan mic gem de caise 1 cana apa 1/2 cana ulei un varf de cutit de sare 1 lgt bicarbonat stins cu lamaie Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, […]

Supă cremă de brânză cu broccoli

Supă cremă de brânză cu broccoli

7 decembrie 2013 | 0 comentarii

Ingrediente 150 gr unt 1 ceapa medie, tocata 300 g broccoli 1,5 l supa pui 2 cani lapte 700 g branza (recomandam pe cea de capra) 2/3 cana amidon 1 cana apa paine feliata si prajita, pentru servire Sunt multe supe de tip crema, dar […]

Sărmăluţe cu soia şi ciuperci în foi de viţă (reţetă de post)

Sărmăluţe cu soia şi ciuperci în foi de viţă (reţetă de post)

2 decembrie 2013 | 0 comentarii

Mod de preparare: Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau sare si piper, pentru aproximativ 15-20 minute. Intre timp curatati si tocati marunt cepele si morcovul. Puneti-le la calit in 10 ml ulei, fara sa prajiti […]

Ruladă cu nuci și dulceață (Rețetă de post)

Ruladă cu nuci și dulceață (Rețetă de post)

29 noiembrie 2013 | 0 comentarii

3 cani de faina, 1 cana ceai de plante concentrat, 6 linguri zahar, 6 linguri margarina, o jumate lingurita bicarbonat de sodiu, o lingura otet, o cana de nuca maruntita, o cana dulceata, zahar pudra pentru presarat pe deasupra. Din faina, ceai, zahar si bicarbonatul […]

Amandine (Rețetă de post)

Amandine (Rețetă de post)

25 noiembrie 2013 | 3 comentarii

Ingrediente: Blat: 3 cani faina 1 1/2 cana zahar 1/2 cana cacao 1 plic praf de copt 2 lingurite rase bicarbonat 1/2 lingurita sare 2 cani apa 1/2 cana ulei 2 lingurite otet Sirop: 120 g zahar 250 ml apa esenta de rom Crema: 400 […]

Spaghete cu legume (rețetă de post)

Spaghete cu legume (rețetă de post)

22 noiembrie 2013 | 0 comentarii

Un pachet 400 gr. spaghete, 3 cepe, 3 ardei grasi, 3-4 rosii mari, sare, piper, frunze proaspete de busuioc, oregano. Spaghetele se fierb conform indicatiilor de pe pachet in apa cu sare, se strecoara si se limpezesc cu apa rece. Ceapa se taie fideluta si […]

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest