RSSGastro

Pate de post

Pate de post

20 noiembrie 2013 | 0 comentarii

Ingrediente   200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 gr masline negre fara sambure, 50 ml ulei, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper dupa gust. Decor: masline negre, rondele de ceapa, patrunjel verde. […]

Chec cu morcovi și mere (de post)

Chec cu morcovi și mere (de post)

18 noiembrie 2013 | 0 comentarii

1 cana morcov dat pe razatoarea cu ochiuri mici 1 cana mar razuit o cana zahar 100 ml apa minerala zeama de la 1/2 portocala 50 ml ulei 300 gr faina 1 plic praf de copt 1/2 lgt bicarbonat 1 lgt scortisoara Intr-un bol amestecam […]

Rețetă franțuzească: Supa de ceapă

Rețetă franțuzească: Supa de ceapă

17 noiembrie 2013 | 0 comentarii

Supa de ceapa se face dupa un concept foarte simplu: ceapa caramelizata se fierbe in putina supa de vita si se serveste cu paine prajita cu branza aleasa, topita. Pornind de aici puteti sa alegeti diferite variante gasite pe internet si sa experimentati cu aceasta […]

25 de curiozități despre banane

25 de curiozități despre banane

16 noiembrie 2013 | 0 comentarii

Deoarece o banana medie contine 467 mg de potasiu si doar 1 mg de sodiu, o banana pe zi poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale si de a proteja impotriva aterosclerozei. In afara de a fi consumate crude, bananele sunt un adaos minunat la o […]

Cuburi aperitiv cu spanac și cremă de brânză cu ciuperci

Cuburi aperitiv cu spanac și cremă de brânză cu ciuperci

2 mai 2013 | 11 comentarii

Aceste “Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci” sunt aperitivul gen “mise en bouche”, ideal pentru a deschide o masa festiva.   Ingrediente:  Blatul verde: * 6 oua * 6 linguri de ulei * 3 lingura de smantana * 6 linguri de […]

Cotlete de miel cu rozmarin

Cotlete de miel cu rozmarin

29 aprilie 2013 | 0 comentarii

Lista ingredientelor: 12 cotlete de miel 6 linguri de suc de lamaie 3 linguri de rozmarin proaspat 3 catei de usturoi, pisati 1/4 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru Mod de preparare: – amesteca suc ul de lamaie, rozmarinul, usturoiul, sarea si piperul; unge […]

Acasă la… Cosmin Mureşan – Ceafă împănată cu porumb caramel

Acasă la… Cosmin Mureşan – Ceafă împănată cu porumb caramel

25 aprilie 2013 | 9 comentarii

Designerul vestimentar Cosmin Mureşan a acceptat propunerea de a găti pentru cititorii PortalSM. Într-o minunată după-amiază de primăvară, Cosmin Mureşan ne-a deschis uşa casei sale, pregătit fizic şi moral pentru câteva ore de gătit un preparat propriu. În casă au fost şi câţiva prieteni, prezenţi […]

Plăcinta cu ceapă şi telemea de vacă

Plăcinta cu ceapă şi telemea de vacă

26 februarie 2013 | 0 comentarii

Iata o reteta gustoasa de placinta in care se combina cu succes ceapa prajita si telemeaua sarata de vaca. Pregateste celor dragi o placinta inedita si aromata ca gustare la pranz intr-un weekend impreuna. Ingrediente: piper, sare, 5 oua, 350 g. aluat frantuzesc, 6 cepe […]

Acasă la … Laura Bota – Prăjitură cu brânză şi gem de afine

Acasă la … Laura Bota – Prăjitură cu brânză şi gem de afine

1 februarie 2013 | 33 comentarii

Laura Bota, o persoană bine cunoscută sătmărenilor, fiind activă în viaţa politică din Satu Mare, a acceptat invitaţia noastră de a pregăti o reţetă culinară pentru cititorii PortalSM. Într-o zi de duminică mohorâtă, Laura alături de soţul şi fiica ei, Adrian şi Hanny, ne aşteptau […]

Sfaturi a la dr. Menci. Top 5 salate de vară răcoritoare şi sănătoase!

Sfaturi a la dr. Menci. Top 5 salate de vară răcoritoare şi sănătoase!

5 octombrie 2012 | 0 comentarii

Potrivit cartii “Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase” relansata de dr. Menci exista cinci salate pe care le putem manca fara grija, deoarece au ingrediente naturale, sunt rapid de preparat si ne sustin organismul pe timp de vara!  Rosii, castraveti, vinete, ardei, toate acestea […]

Pizzeria Gemelli – un local de cartier. Comanzi o pizza şi una primeşti gratuit!

Pizzeria Gemelli – un local de cartier. Comanzi o pizza şi una primeşti gratuit!

26 martie 2011 | 0 comentarii

Vremea însorită a scos oamenii din case. Străzile oraşului au devenit gălăgioase, bunicii şi-au scos nepoţii la plimbare prin parcuri, pieţe publice sau trotuare, copiii aleargă în toate părţile, adolescenţii ies de la şcoli plimbându-se agale spre case, perechi de îndrăgostiţi înlănţuiţi de mână îşi […]

La Conac – localul unde găseşti “creer” pane şi Ştirile de la ora 5

La Conac – localul unde găseşti “creer” pane şi Ştirile de la ora 5

7 noiembrie 2010 | 0 comentarii

De data asta am luat prânzul târziu sau cina prea devreme într-o locaţie pe care vroiam de ceva vreme să o vizităm. Am trecut de multe ori pe lângă ea, de la şosea pare primitoare şi chiar se potriveşte denumirea de conac.   Restaurantul La […]

Al Capone – meniu bogat și prețuri pe măsură

Al Capone – meniu bogat și prețuri pe măsură

8 octombrie 2010 | 0 comentarii

În această săptămână ne-am hotărât s-a luăm prânzul într-o locaţie în care chiar nu am mai fost vreodată. Este una bine cunoscută, cu publicitate şi reputaţie bună şi chiar cu o denumire de notorietate: Al Capone.   E drept că în loc de Al Capone […]

Restaurantul Shanghai – mâncare chinezească, preţuri aproape acceptabile

Restaurantul Shanghai – mâncare chinezească, preţuri aproape acceptabile

17 septembrie 2010 | 0 comentarii

Am revenit după o săptămână de pauză cu rubrica „Unde mâncăm?”. Iniţial vroiam să trecem pe la o pizzerie destul de nouă, La Famiglia, deschisă pe Cuza Vodă, dar la faţa locului am descoperit că e închisă de ceva vreme. Cum aveam treabă în faţa […]

Ali Baba – pizzerie cu aspect de han, la preţuri acceptabile

Ali Baba – pizzerie cu aspect de han, la preţuri acceptabile

26 august 2010 | 1 comentariu

Pizzeria Ali-Baba & Grill a fost testată pentru acest episod „Unde mâncăm?”. În timp ce ne gândim dacă să mai continuăm rubrica sau nu, în trecere prin pasajul Coposu, ne dăm seama că ne este cam foame. Aşa că am intrat în această pizzerie cu […]

(Localul poliţiştilor de frontieră), La Cişmea – comanzi ce vrea chelneriţa!

(Localul poliţiştilor de frontieră), La Cişmea – comanzi ce vrea chelneriţa!

20 august 2010 | 0 comentarii

A mai trecut o săptămână, și avem un nou episod al rubricii ”Unde mâncăm”. De data asta ne-am hotărât să luăm masa la restaurantul poliţiştilor de frontieră, ”La cișmea”. E după-amiază, trecut de ora 17,00, iar afară e plăcut. Însorit, dar nu cald. Ajungem în […]

Grădina de vară Aurora – experienţă comunistă în 2010

Grădina de vară Aurora – experienţă comunistă în 2010

8 august 2010 | 0 comentarii

Grădina de vară a hotelului Aurora a fost vizată pentru noul episod al rubricii „Unde mâncăm?” Avem totuşi dubii, dacă să intrăm sau să facem cale întoarsă, însă hotărâm să rămânem. De îndată ce intrăm, retina oculară ne este agasată de betoanele din grădină: mese […]

Bistro Lisa – un local ca la ţară cu pretenţii de oraş

Bistro Lisa – un local ca la ţară cu pretenţii de oraş

15 iulie 2010 | 0 comentarii

Pentru acest episod al rubricii “Unde mâncăm?” am ales să testăm pentru dumneavoastră localul de pe strada Iuliu Maniu, Bistro Lisa, un nume care ar fi trebuit să ne dea de gândit la ce ne va aştepta, încă înainte de a intra.  Primul pas făcut […]

Moara cu Noroc – Pentru că mâncarea bună trebuie căutată în altă parte

Moara cu Noroc – Pentru că mâncarea bună trebuie căutată în altă parte

1 iulie 2010 | 0 comentarii

Într-o frumoasă după-amiază, alături de câțiva prieteni, vrem să povestim la o cafea și la un pahar de ceva. Este trecut de ora 16.00, ne dăm seama că nu ne-am luat prânzul, nici micul dejun și decidem să luăm masa. Ne lovim de vechea problemă: […]

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest