PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Milionarul Vasile Lucuţ, poliţiştii Vlad Boşca şi Felician Jurj, trimişi în judecată de DNA

Omul de afaceri Vasile Lucuț a fost trimis în judecată alături de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Vlad Boşca şi Felician Jurj, pentru cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vasile Lucut

Patronul Unicarm dorea să obţină o decizie favorabilă în cadrul unui proces în care era inculpat, iar cei doi poliţiştii au intervenit pe lângă un judecător al Curţii de Apel Oradea, care a pronunţat soluţia dorită de Vasile Lucuț. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor BOŞCA VLAD NICOLAE, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Satu Mare – şef al Serviciului de Investigaţii Criminale la data comiterii faptelor şi JURJ FELICIAN – GHEORGHE, agent de poliţie în cadrul I.P.J. Satu Mare, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Alături de cei doi poliţişti a fost trimis în judecată şi omul de afaceri LUCUȚ VASILE, proprietar al S.C. Unicarm SRL Vetiş, judeţul Satu Mare, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă. Procurorii DNA au reţinut în rechizitoriul întocmit, următoarea stare de fapt: În cursul lunii august 2011, inculpatul Boşca Vlad – Nicolae, ofiţer de poliţie, – şef al Serviciului de Investigaţii Criminale în cadrul I.P.J. Satu Mare, a acceptat direct de la inculpatul Lucuţ Vasile, asociat şi administrator de fapt la S.C. Unicarm SRL Vetiş, promisiunea unor foloase materiale pentru ca, prin intermediul subordonatului său Jurj Felician – Gheorghe să intervină la un judecător din cadrul Curţii de Apel Oradea pentru a-l determina să pronunţe o soluţie favorabilă inculpatului Lucuţ Vasile, într-o cauză penală în care acesta fusese judecat pentru infracţiunea de ultraj. Curtea de Apel Oradea a pronunţat soluţia dorită de Lucuţ Vasile.  

Ca urmare, inculpaţii Boşca Vlad – Nicolae şi Jurj Felician – Gheorghe au primit de la S.C. Unicarm SRL, firma inculpatului Lucuţ Vasile, în numele I.P.A. (International Police Association) – Regiunea 1 Satu Mare o sponsorizare în valoare de 2.000 lei şi produse de carmangerie, în vederea deplasării în Olanda la o competiţie sportivă. La această deplasare au participat şi inculpaţii Boşca Vlad – Nicolae şi Jurj Felician – Gheorghe împreună cu membrii familiilor acestora.

Ulterior însă, decizia favorabilă lui Lucuț Vasile a fost înlăturată prin hotărâri date de alte complete de judecată. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Oradea, primul termen urmând să aibă loc în 6 februarie. Milionarul fusese cercetat pentru ultraj după ce l-a bătut pe Călin Leahu, medic cu atribuţii de inspector în cadrul Direcţiei Sanitar – Veterinare Satu Mare. Incidentul s-a produs în 2004, la fabrica Unicarm din comuna Vetiş, judeţul Satu Mare. Medicul a încercat să scoată de la comercializare organe stricate pe care societatea Unicarm le vindea la poarta fabricii şi a fost agresat ulterior de Lucuţ în incinta unităţii.

 

[EPSB title=”Vasile Lucuț, singurul sătmărean prezent în Top 300 Capital” href=”https://portalsm.ro/2012/11/vasile-lucut-singurul-satmarean-prezent-in-top-300-capital/”]