Tradiţionalul concurs de tăiat porci organizat de UDMR Satu Mare, ajuns în acest an la a treia ediţie, s-a desfăşurat asstăzi în municipiul Carei, la fostul târg de animale.
La concurs s-au înscris 25 de echipe din judeţul Satu Mare şi Ungaria. Startul concursului a avut loc la ora 8:00, cu asomarea animalelor, după care fiecare echipă s-a apucat de pregătirea bucatelor tradiţionale din carne de porc.
În ciuda vremii ploioase şi reci, atmosfera a fost una destinsă, echipele au ignorat total umezeala şi au întâmpinat vizitatorii cu preparate proaspăt gătite, vin fiert, pălincă şi multă voie bună.
Standurile de prezentare au fost personalizate şi împodobite cu simbolurile zonei, fiecare echipă încercând să impresioneze juriul cu produsele lor tradiţionale: toroş, cârnaţi, caltaboşi, sângerete, tobă şi şorici, dar şi alte preparate specifice, după reţete proprii. De asemenea, echipele s-au întrecut în pălincă şi vin fiert.
La ediţia din acest an nu a putut lipsi deputatul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, alături de care au fost prezenţi şi senatorul Pataki Csaba, preşedintele UDMR Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor, fostul lider UDMR Csehi Arpad, inițiatorul acestui concurs, fostul senator Gunthner Tiberiu, consilieri judeţeni UDMR şi primari UDMR. Kelemen Hunor a vizitat fiecare stand în parte, degustând bunătăţile pregătite de echipe, fiind un fan declarat al produselor tradiţionale.
În cadrul competiţiei juriul a acordat premii pentru cea mai rapidă echipă, cel mai bun toroş, caltaboş, cei mai buni cârnaţi, cea mai bună pălincă, cel mai bun vin fiert, cel mai lung cârnat, cel mai lung caltaboş.