PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Gabriel Leş a fost instalat director APIA Satu Mare. Prima măsură: evaluarea activităţii instituţiei

Fostul viceprimar al municipiului Satu Mare şi subprefect, Gabriel Leş, a fost instalat astăzi în funcţia de director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Satu Mare.

Subprefectul Cristian Sasu a citit ordinul directorului general APIA,  Dorel Gheorghe Benu, prin care, începând cu 22 februarie, Gabriel Leş este detaşat pe o perioadă de maximum şase luni de la Primăria Racşa în funcţia de director executiv APIA Satu Mare.

Subprefectul s-a declarat convins de faptul că Gabriel Leş va da dovadă de profesionalism în noua funcţie, chiar dacă a pornit pe un nou drum, recomandându-l vechile sale funcţii.

Vicepreședintele Mircea Govor a fost de părere că acum la APIA Satu Mare lucrurile intră pe făgașul normal, iar cu Gabriel Leş şi cu Gheorghe Mihalca director adjunct, instituţia va fi pe mâini bune. Govor le-a amintit angajaţilor că sarcina lor este să rezolve problemele oamenilor.

Primarul Dorel Coica a ţinut să-i mulţumească noului director pentru munca depusă până acum în partid, precizând că pierde un camarad politic, deoarece Gabriel Leş a devenit funcţionar public. Şi edilul şef şi-a arătat toată încrederea sa în noul director, precizând că primeşte doar referinţe foarte bune despre acesta din perioada în care a fost viceprimar. Coica şi-a exprimat convingerea că va avea în Gabriel Leş un colaborator şi susţinător al Zonei Metropolitane Satu Mare.

Proaspătul director  s-a declarat onorat de această numire, care „a venit ca o surpriză plăcută”. Acesta a fost informat din afară despre problemele instituţiei şi a declarat că va urma o evaluare a activităţii instituţiei.

„Mai sunt lucruri de văzut, de corectat. Sper ca într-un timp foarte scurt să facem o evaluare a activităţii APIA”, a afirmat Leş.

Noul director APIA Satu Mare a precizat că proiectele aflate în derulare vor fi continuate şi va fi pus un accent deosebit pe înlesnirea depunerii cererilor, aprobarea acestora şi pe managementul instituţiei.