PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pichetarea Prefecturii Satu Mare. Peste 80 de poștași vor fi concediaţi

Pichetarea poștașilor

Poștașii sătmăreni au ieșit astăzi din nou în stradă, revoltați pe faptul că nu există comunicare cu conducerea “bolşevică” a companiei şi a faptului că peste 80 de angajaţi din Satu Mare urmează să fie concediaţi.

Aproximativ 70 de poştaşi s-au adunat de dimineaţă în Piaţa 25 Octombrie, dotaţi cu fluiere şi cu pancarte cu mesaje, sperând să sensibilizeze autorităţile pentru a se implica în rezolvarea conflictului din Poştă.

Conform obiceiului, o delegaţie a poştaşilor a fost primită de prefectul Eugeniu Avram şi directorul de cancelarie Sorin Martin Vereş, care le-au ascultat problemele.

Preşedintele filialei Satu Mare a Sindicatului Naţional al Lucrătorilor Poştali din România, Tripon Trandafir, a declarat că nemulţumirea cea mai mare o reprezintă faptul că nu mai există dialog între sindicat şi administraţia companiei, rolul protestului fiind de a preveni unele măsuri organizatorice, cum ar fi reducerea personalului.

“Prin acestea măsuri, prin desfiinţarea unor unităţi noi ne îndepărtăm de cetăţeni. În judeţ sunt 478 de salariaţi din care 82 urmează să fie disponibilizaţi. Printr-un acord semnat conducerea s-a obligat ca până la 30 iunie să nu ia măsuri, dar acordul nu este respectat. Acesta este motivul: dorim să prevenim unele măsuri. Nu mai există dialog între administraţie şi angajaţi, nici măcar telefonic”, a spus Tripon.

Liderul sindical s-a mai declarat nemulţumit de faptul că “administraţia bolşevică” a Poştei a început cercetarea sindicaliştilor care au participat la protestul din Bucureşti, urmând ca o comisie să ajungă şi la Satu Mare.

Prefectul Eugeniu Avram a dat asigurări că se va implica în rezolvarea problemelor din judeţ şi va înainta reprezentanţilor Guvernului revendicările poştaşilor sătmăreni, cu speranţa că acestea vor fi analizate.

“O să informez conducerea ministerului şi pe d-l ministru şi încerc să-l influenţez să se rezolve problemele pentru judeţul Satu Mare, să vedem ce se poate salva la nivel de judeţ”, a declarat Avram.

Protestul poştaşilor au protestat aproximativ o jumătate de oră.

Problemele de la Poștă par a fi grave și greu de rezolvat în condițiile în care s-a anunțat privatizarea companiei.