PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria Satu Mare are arhitect şef şi trei ingineri noi

Dorel Coica, Alexandra Bașa

Conducerea Primăriei municipiului Satu Mare a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă o nouă echipă de lucru formată dintr-un arhitect şef şi trei ingineri.

Primarul Dorel Coica a declarat că a reuşit să-i convingă pe cei patru să se angajeze la primărie, deşi meseriile lor sunt foarte căutate şi bine plătite în mediul privat.

În urma concursului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici postul de arhitect şef al municipiului a fost ocupat de Alexandra Başa, absolventă a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universităţii Tehnice Cluj Napoca şi cu studii post universitare în administraţie publică şi urbanism.

Cei trei noi ingineri sunt Felician Mihalca, care are o experienţă de 20 de ani în mediul privat şi doi ani la o companie multinaţională; Daniel Horotan, absolvent al Facultăţii de Construcţii din Cluj Napoca, având o experienţă de un an şi jumătate la o firmă din Cluj şi Gheorghe Florin Bud, inginer constructor cu o experienţă de doi ani.

“Este mult mai tentant să lucrezi în mediul privat, mai ales din punct de vedere financiar, dar Satu Mare are nevoie de asemenea specialişti. Aceştia au contracte de muncă, i-am convins să rămână aici. O să lărgim paleta de proiecte europene, în perioada 2014-2020 vom avea mai mulţi bani europeni de atras, ne pregătim şi pentru zona metropolitană”, a declarat Dorel Coica.