PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Senatorul Valer Marian cere demiterea lui Liviu Marta, directorul Muzeului Județean

Liviu Marta

Senatorul PSD Valer Marian a solicitat astăzi, în cadrul unei lansări de carte ce a avut loc la Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti”, demiterea directorului Muzeului Județean, Liviu Marta.

Senatorul Valer Marian s-a arătat deranjat de afirmațiile făcute de directorul Muzeului Județean, care l-ar fi numit ”ultranaționalist și extremist”, după conferința de presă pe care a susținut-o duminică, 10 februarie.

Parlamentarul a solicitat vineri la prezentarea monografiei lui Avram Iancu, scrisă de Silviu Dragomir, demiterea directorului Liviu Marta, de către conducerea Consiliului Județean, reprezentată de vicepreședintele Mircea Govor.  Senatorul l-a invitat pe scenă pe Marta pentru a explica de ce l-a numit  ”ultranaționalist și extremist”, însă acesta nu era în sală la acest eveniment.

”M-a deranjat că după acea conferință de presă, un român, întâmplător directorul Muzeului Județean a afirmat la adresa mea că aș fi ultranaționalist și extremist. Haideți la microfon și spuneți-mi de ce sunt ultranaționalist și extremist, cetățene Marta? Dacă sunteți în sală. Dacă nu profităm de prezența conducerii Consiliului Județean, reprezentată prin vicepreședintele Mircea Govor, în subordinea căreia se află Muzeul Județean. Solicit să puneți în fruntea acestui muzeu un om care să se ridice, măcar la jumătate din talia intelectuală, a foștilor directori Doru Radosav și Viorel Ciubotă”, a declarat senatorul Valer Marian.