PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Valer Marian: Poliţia şi Parchetul să facă lumină în cazul privatizării hotelului Dacia

Senatorul Valer Marian a  declarat astăzi într-o conferinţă de presă că trebuie făcute demersuri pe lângă instituţiile statului pentru recâştigarea Filarmonicii şi anularea privatizării hotelului Dacia.

Hotelul Dacia

Liderul PSD a explicat că sătmărenii nu trebuie să adreseze rugăminţi familiei Ţânţaş pentru donarea clădirii Filarmonicii municipiului Satu Mare, ci parlamentarii, prefectul, primarul Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să facă un apel ferm instituţiilor abilitate, Poliţie şi Parchet, să facă lumină în cazul privatizării hotelului Dacia.

Acesta este de părere că întabularea spaţiului s-a făcut fraudulos şi susţine revenirea complexului în clădirea municipiului Satu Mare. Complexul Dacia a fost construit de municipiul Satu Mare, deci nu avea cum să treacă în proprietatea societăţii care o administra. În opinia senatorului ar fi putut fi privatizată activitatea desfăşurată acolo, mobilierul şi dotările, nicidecum toată clădirea.

Făcând referire la procesul de privatizare, acesta a reamintit că se judecă şi un caz de corupţie, poliţistul Adrian Bota fiind trimis în judecată pentru că ar fi primit două cabinete medicale în schimbul acordării unui verdict de neîncepere a urmăririi penale fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Ştefan Szabo, care a vândut hotelul familiei Ţânţaş.

Toţi foştii acţionari confirmă că în actul de privatizare nu figura şi Filarmonica”, a spus Marian.

Mai mult decât atât, parlamentarul a declarat că s-au făcut lucrări fără autorizaţii la complexul Dacia, fiind vorba de distrugeri ale patrimoniului cultural naţional.

Nu d-l Ţânţaş are dreptul să pretindă trei milioane în schimbul Filarmonicii ci municipiul Satu Mare şi cetăţenii sătmăreni au dreptul să-i pretindă mai multe milioane de euro pentru distrugerea acestui obiectiv de patrimoniu naţional”, a precizat senatorul.

Tot în această ordine de idei, Valer Marian a adăugat că se impune verificarea privatizării hotelurilor Mioriţa şi Astoria, dar şi a concesionării Hotelului Sport.