PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Valer Marian sugerează că deputatul Erdei Istvan ar fi implicat într-un caz de corupție

Senatorul PSD Valer Marian a sugerat astăzi, într-o conferinţă de presă, că deputatul UDMR Erdei Istvan ar fi implicat într-un presupus caz de corupţie, pentru numirea unui şef la vama Halmeu. 

Vama Halmeu

Supărat pentru că deputatul Erdei Istvan l-ar fi criticat, acuzat de diversiuni, şi ar fi înţeles greşit propunerea sa referitoare la „legea loialităţii”, Valer Marian a dorit să-i pună în mod public două întrebări:

  1. Dacă în mandatul trecut a avut discuții cu deputatul PDL de Arad Henorel Nițu, pe care l-a rugat să intervină la preşedintele ANAF Sorin Blejnar, pentru renumirea în funcţia de şef al vămii Halmeu a cetăţeanului Chiş Mihai, care era susţinut de UDMR;
  2.  Dacă pentru această numire s-a vehiculat suma de un milion de euro.

Aştept răspunsul deputatului Erdei, urmând ca în funcţie de acesta să vin cu detalii într-o altă conferinţă de presă. Cred că instituţiile statului îşi vor face datoria pentru că aici sunt indicii privind un caz grav de corupţie, şi nu este exclus ca în cursul acestui an să se organizeze alegeri anticipate parţiale în colegiul nr. 4 în care a fost ales d-l Erdei şi unde ne gândim ca din respect faţă de minorităţi USL să susţină un candidat de etnie germană, având în vedere ponderea însemnată a şvabilor”, a declarat Valer Marian.

Totodată, liderul PSD a dat de înţeles că relaţiile dintre USL şi UDMR se răcesc după ce a fost acuzat de „retorică naţionalistă”, şi că în ciuda relaţiilor bune pe care le are cu preşedintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, se vede obligat să-şi schimbe atitudinea. Cu alte cuvinte, se pune sub semnul întrebării acordarea UDMR a postului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean rămas liber după demisia lui Csehi Arpad, dar şi menţinerea unor directori de instituţii.

Totodată, senatorul a solicitat Consiliului Local Culciu Mare retragerea denumirii Bem Joszef Şcolii din Cărăşeu, în caz contrar urmând să se adreseze Instituţiei Prefectului pentru a ataca în contencios administrativ hotărârea prin care se atribuie numele.