PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Claus Web – Profesionalism în web hosting

Claudiu Cadar

O data cu boom-ul tehnologic din ultimii ani, internetul a devenit infrastructura comunicarii, iar prezenta pe online un must pentru orice companie sau lider de opinie, fiind una dintre cele mai simple modalitati de transmitere a informatiilor catre publicul interesat. In momentul de fata exista atat de multe firme de web hosting, incat nu stii pe care sa o alegi. 

La 36 de ani, Claudiu Cadar este initiatorul si managerul firmei Claus Web, oferind servicii de hosting pentru mai bine de 10.000 de clienti. Cu o experienta de 10 ani in domeniu si o cifra de afaceri de 500.000 de euro in 2012, Claus Web se afla in topul primelor 5 firme din Romania, in industria de web hosting.

1. Reporter: Cand trebuie sa ne orientam spre un serviciu de web hosting platit?
Claudiu Cadar:Nu orice blogulet are nevoie de hosting platit. In functie de site, complexitatea lui, numarul de vizitatori unici si ce doresti sa faci cu acesta pe viitor, optezi intre o platforma gratuita de hosting sau una platita. Bineinteles, a doua varianta vine la pachet cu servicii mai bune, mai mult interes fata de nevoile tale si drepturi adiacente statutului de client.

2. R: Ce trebuie sa stim, pentru a alege un serviciu de gazduire potrivit?
CC: In primul rand, in ce categorie se incadreaza site-ul (platforma de vanzari, blog personal)? Ce tip de continut va incarca si dimensiunile – fotografiile necesita mai multe resurse decat textele. Estimarea traficului este de asemenea importanta, pentru a alege o lungime de banda optima. Ideal ar fi sa alegem de prima data un serviciu de hosting care sa ne multumeasca, pentru ca mutarea de pe o platforma pe alta poate crea neplaceri.

3. R: Ce inseamna profesionalism in industria de web hosting?
CC: Pentru client, cel mai bun host este acela care ii ofera exact serviciile de care are nevoie, la un raport calitate-pret echitabil. Foarte multi furnizori au intrat in aceasta industrie cu scopul de a face profit rapid, iar numarul lor creste zi de zi. Pentru a alege un host potrivit intereselor personale, trebuie sa te interesezi in prealabil de serviciile oferite, dar si de reputatia, expertiza si lista sa de clienti.

4. R: Care este diferenta intre Claus Web si alte firme de profil?
CC: Claus Web nu vinde doar spatiu pe server, ci stabilitate si siguranta. Suntem 6 angajati, oricand (zi sau noapte) la dispozitia clientului. Cele 40 de servere de mare viteza, cu dispozitive de stocare SSD in loc de hard-disk-uri, asigura un uptime de 99.9%.

5. R: Ce obiective urmariti in anul 2013?
CC: Anul acesta vom continua sa ne largim lista de clienti, pastrand aceeasi reteta care ne-a asigurat succesul si cresterea exponentiala in ultimii 10 ani. In plus, dorim sa ne focusam pe contractarea persoanelor juridice si a proiectelor de mare anvergura.