PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Delegaţie olandeză la Satu Mare

O delegaţie a oraşului olandez Zutphen se află într-o vizită în municipiul Satu Mare. Olandezii au avut o întâlnire cu autoritățile locale, scopul comun principal fiind rezolvarea problemei de la Căminul de bătrâni din Viile Satu Mare.

Delegaţia oraşului înfrăţit Zutphen este formată din primarul J. Arnold Gerristen, cei doi viceprimari Rik de Lange și Adriaan van Oosten, doi membri ai consiliului de conducere a Fundației Casa Sătmăreană, Bonnes Venema şi Albert van Hoff.

Aceștia au fost primiți de primarul Dorel Coica, președintele Consiliului Județean Adrian Ștef, subprefectul Cristian Sasu, după care au susţinut o conferinţă de presă, declarând că încearcă să identifice noi oportunităţi de colaborare, atât în domeniul economic cât şi în ce priveşte sprijinul social.

“Am avut discuţii pentru continuarea fundaţiei Casa Sătmăreană, dar am discutat şi despre dezvoltarea relaţiilor Satu Mare – Zutphen pe mai multe paliere, economic şi social”, a declarat Coica, edilul dând asigurări că problema căminului de bătrâni din Viile Satu Mare va fi rezolvată.

“Cel mai important lucru pentru noi este să funcţioneze în continuare Căminul de Argint Viile Satu Mare”, a ţinut să precizeze Bonnes Venema.

Adrian Ştef a spus că se încearcă stabilirea unei colaborări la nivel regional urmărindu-se concretizarea unor parteneriate cât mai repede.

Primarul J. Arnold Gerristen a spus că această vizită reprezintă un bun prilej pentru un nou start al relaţiilor, având în vedere că s-a schimbat conducerea la Satu Mare.