PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Garda Financiară a confiscat 2,9 milioane lei de la Barta Ati. Ce alte nereguli au fost constatate

În conformitate cu ordinul prefectului nr. 22/12.02.2013, a fost constituită o comisie mixtă de control formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Gărzii Financiare şi Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, comisie ce a desfăşurat acţiuni de verificare şi control referitoare la respectarea prevederilor legale privind comercializarea alimentelor şi a produselor din carne şi preparate din carne, alcool şi sucuri. Primele acţiuni s-au derulat pe raza municipiului Satu Mare şi vor continua cu verificări în judeţ.

– Nereguli şi amenzi la unităţile alimentare controlate în municipiul Satu Mare

Potrivit unui raport preliminar, comisia a prezentat primele rezultate şi măsurile legale dispuse în urma acţiunile de control efectuate la mai multe societăţi de pe raza municipiului Satu Mare:

Ca urmare a unei sesizări înregistrate la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, referitoare la calitatea necorespunzătoare a produsului pate de ficat, producător S.C. ARCA S.R.L, au fost prelevate eşantioane din acest produs în vederea analizării în laboratorul de specialitate al D.S.P Satu Mare.

–  Obligaţii fiscale stabilite de inspectorii DGFP şi încasate la bugetul de stat în valoare totală de 118.264 lei

Potrivit datelor furnizate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Satu Mare au fost efectuate acţiuni de inspecţie fiscală la următoarele societăţi comerciale:

Sumele stabilite cu titlu de obligaţii fiscale la societăţile SANTEC, ADIACOS şi BARTA ATI au fost încasate la bugetul de stat.

Aflaţi în misiune, reprezentanţii Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale şi Serviciului Inspecţie Fiscală şi Supraveghere a Produselor Accizabile Satu Mare au oprit în trafic autoturismul cu nr. SM-60-FAB, condus de Fabian Nicolae, cu domiciliul în localitatea Turţ nr.163, în portbagajul căreia s-a descoperit cantitatea de 288 litri băutură spirtoasă, cu o concentraţie alcoolică de 46 grade, fără a deţine documente de provenienţă, declarând că respectiva cantitate de alcool o oferă unei rudenii din localitatea Apateu, în schimbul unor furaje. Valoarea prejudiciului estimat pentru respectiva cantitate de alcool a fost de 4.471 lei.

– Garda Financiară a dispus confiscarea sumei de 2,9 milioane lei de la SC BARTA ATI SRL Satu Mare

          Potrivit datelor comunicate de Garda Financiară, în urma controalelor efectuate au fost sesizate cazuri de încălcări ale legislaţiei la următoarele societăţi comerciale:

O dată cu finalizarea verificărilor prin întocmirea procesului verbal de control, înaintat ca sesizare penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, s-a stabilit că prejudiciul total adus bugetului de stat de către SC MATESBURG TRANSPORT SRL prin activităţi evazioniste este de 4.026.294 lei, constând în disimularea unor operaţiuni economici care să ducă la diminuarea obligaţiilor de plată către bugetul de stat constând în TVA, impozit pe profit, s.a. Sub directa coordonare a procurorului se continuă cercetările referitoare la toate operaţiunile desfăşurate de societăţile comerciale care au avut relaţii de afaceri cu SC MATESBURG TRANSPORT SRL, administrator fiind Smical Mihaela, care este urmărită penal împreună cu alţi complici.

         Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare