PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Monica Macovei întâmpinată cu pancarte de către PSD-iști. Sătmărenii merg pe mâna lui Blaga

Preşedintele PDL, Vasile Blaga şi europarlamentarul Monica Macovei, ambii candidaţi la preşedinţia partidului, şi-au prezentat astăzi moţiunile în faţa celor 99 de delegaţi din judeţ la convenţia naţională. Monica Macovei a fost întâmpinată de către un grup de tineri din PSD, care au ridicat pancarte împotriva acesteia.

Primul care a ajuns la Satu Mare a fost Vasile Blaga, alături de acesta fiind lideri marcanți ai partidului, precum Teodor Stolojan, Raluca Turcan, Traian Ungureanu, Andreea Paul și Ghoerghe Flutur. Blaga i-a sfătuit pe PDL-iştii sătmăreni să ţină porţile deschise pentru noi membri, dar să le-o închidă în faţa celor care se înscriu doar pentru a fi directori de deconcentrate, iar cei care vor să ocupe funcţii de conducere să se alăture partidului din “prima zi”.

Eu spun un lucru: ţineţi porţile partidului deschise pentru toţi oamenii care vor să intre în acest partid, buni profesionişti, indiferent de vârstă, dar închideţi-le de astăzi pentru cei care vor să fie directori de deconcentrate, care nu vor să muncească. Cei care vor să fie directori, să fie din prima zi alături de noi şi să se bată cu USL-ul, nu să vină pe ultima sută de metri cum de obicei au venit“, a declarat Blaga.

Liderul partidului a mai afirmat că este suficient timp pentru reconstrucţia de jos a partidului şi că multe filiale există doar pe hârtie.

Avem timp să reconstruim acest partid de la firul ierbii, cum am făcut în 2001-2004, pentru că în foarte multe locuri din ţară organizaţiile sunt doar pe hârtie. Am văzut asta în timp ce am mers prin ţară. Dar pentru asta în primul rând trebuie să rămânem uniţi, trebuie să ne revigorăm partidul, să ne adunăm în jurul valorilor care ne-au făcut să câştigăm atâtea bătălii. Iar eu am fost, sunt, şi voi fi preşedintele unui partid democrat liberal care adună oamenii, nu-i dezbină”, a afirmat Blaga.

De departe, Blaga se bucură de cea mai mare susţinere a delegaţilor sătmăreni. Preşedintele filialei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, a declarat că în proporţie de 90% sătmărenii îl susţin pe acesta.

În proporţie de 90% cei din partid spun că Vasile Blaga este soluţia pentru PDL la nivel naţional, dar şi pentru PDL Satu Mare. (…) Din păcate, în perioada în care am fost la guvernare, între 2008-2012, cu toate că rezultatele au fost bune sau foarte bune, nu am avut un simplu secretar de stat, nu vorbesc de miniştri. De aceea astăzi îl sprijin pe Vasile Blaga, dar îl rugăm ulterior să ne sprijine. Pentru prima dată pot să spun că n-am fost de acord cu preşedintele Traian Băsescu. De când sunt în partidul acesta l-am ascultat mereu, am fost de acord cu ideile lui, dar de data aceasta când ne-a spus că o susţine pe Elena Udrea, nu am fost şi nu pot să fiu de acord cu el. Nu putem să fim de acord necondiţionat când nu ne putem pune speranţa într-o persoană”, a afirmat liderul PDL.

Totodată, şi preşedintele filialei judeţene, Petre Mureşan, pare să fi fost de acord, întreaga sală aplaudând.

Monica Macovei întâmpinată cu pancarte

Imediat după ce a plecat Vasile Blaga a fost aşteptată Monica Macovei. Spiritele s-au agitat în faţa sălii de conferinţe, unde au apărut 15 tineri din PSD cu pancarte. Aceştia nu au dorit să facă niciun fel de declaraţii, spunând doar că participă la “un protest spontan”. Liderii PDL au încercat să-i convingă pe aceştia să renunţe la protest, dar n-au avut nicio şansă.

În momentul în care Monica Macovei şi-a făcut apariţia pe stradă, tinerii au ridicat pancartele inscripţionate cu mesajele: “Procuroare ceauşistă – Ciripitoare băsistă”, “Monica + Luisa = Trădare + Prădare”, “Macovei Macovei vai de pliscul ei”, “Băsescu şi Macovei nişte răi şi mişei”, „Monica Macovei – pentru România = Retevei”.

Fostul ministru le-a spus tinerilor PSD că datorită ei suntem astăzi în Uniunea Europeană, după care a intrat în sală.

Susţinătorii acesteia au încercat să mai animeze atmosfera, Monica Macovei şi-a prezentat moţiunea, dar nu s-a bucurat de aceeaşi susţinere ca şi Vasile Blaga.