PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Valer Marian prezintă indicii privind fapte de corupţie la CEC Satu Mare

Senatorul Valer Marian a adus astăzi, într-o conferinţă de presă, din nou acuzaţii grave la adresa directorului CEC Satu Mare, Daniel Ardelean (foto), spunând că acesta ar fi implicat în prezumtive fapte de corupţie, cerând organelor de anchetă să facă lumină în acest caz.

Liderul PSD Satu Mare a explicat că deşi a mai făcut declaraţii referitoare la acest caz nu a primit nici un răspuns, prezentând în mod public unele „elemente” ce pot fi de folos organelor de anchetă, Poliţie, Parchet sau DNA.

Conform declaraţiei senatorului, şeful CEC Satu Mare ar fi angajat personal pe criterii clientelare, practicând un tarif de 3-4.000 de euro, dar că a primit şi bunuri, vacanţe sau 20-30% din valoarea unor credite, acestea fiind acordate în condiţii neperformante.

Tot Valer Marian l-a mai acuzat pe şeful CEC Satu Mare că a făcut presiuni la şefii din bancă pentru acordarea unor credite firmei Automotive, care este anchetată de către DNA, primind în schimb o limuzină Mercedes, dar şi de faptul că i-ar fi obligat pe angajaţi să urmeze cursuri la Academia Comercială Satu Mare, cerând bani pentru examene sau diplome. Senatorul a mai precizat că Ardelean şi-ar fi cumpărat o casă cu 100.000 de euro în cartierul funcţionarilor, şi ar mai deţine un apartament şi o casă de vacanţă.

Toate dovedesc că la CEC Satu Mare s-a comis un jaf şi nu este permis să lăsăm ca banii noştri, ai contribuabililor, să fie risipiţi pe asemenea căi necinstite”, a spus Marian.

Senatorul a solicitat din nou să fie informat oficial de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare şi Biroul Teritorial al DNA cu privire la aspectele semnalate, şi stadiul cercetărilor, urmând ca în caz contrar să depună interpelări la Ministrul Justiţiei, ministrul de Interne, Procurorului general şi Consiliului Superior al Magistraturii.