Ultima actualizare: azi, 21:48

plantare puieti, Societate Carpatina Ardeleana Satu Mare
Locale

3000 de puieţi de stejar s-au plantat în Ariile Protejate ”Râul Tur”

plantare puieti, Societate Carpatina Ardeleana Satu MareSocietatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare a organizat o acțiune de plantare de arbori pe teritoriul Ariilor Protejate ”Râul Tur”, sâmbătă,  27 aprilie . Acţiunea s-a desfăşurat în vecinătatea comunei Turulung, pe malul brațului mort Patkólapos.

La fel ca în ani precedenți, acțiunea a fost deschisă tuturor celor care au vrut să se alăture echipei SCA – Satu Mare. 35 de participanții, timp de 5 ore, au reușit să planteze 3000 de puieți de stejar oferiţi de Consiliul Județean Satu Mare. Parteneri în acțiune au fost Primăria din Turulung și Asociația Crescătorilor de Taurine din Turulung.

”Pădurile de odinioară, care acopereau cea mai mare parte din teritoriul actual al Ariilor Protejate ”Râul Tur” pot fi regăsite doar sub forma unor pâlcuri. În calitatea noastră de custozi ai ariilor protejate ne-am asumat răspunderea, printre altele, de a reface cât mai multe din aceste valori peisagistice pierdute de-a lungul veacurilor trecute. Cu acest scop în anii precedenți am avut mai multe acțiuni de reconstrucție a pășunilor cu arbori sau de plantare a unor perdele forestiere. În numele organizației SCA – Satu Mare vreau să mulțumesc tuturor participanților, care ni s-au alăturat în acțiunea de sâmbătă.”,  a declarat Márk-Nagy János, directorul executiv al Societății Carpatine Ardelene – Satu Mare.

Sursa: Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    3.000 de puieti de stejar inseamna multi banuti,domnule director Mark-Nagy Janos, si nici pic de ploaie nu va fi saptamana aceasta, ba dimpotriva, temperaturi de 25-26 de grade si chiar 14/15 grade , noaptea! Aveti o problema – lipsa apei si data din calendar…

    Trebuie sa salvati acum copaceii, carand cu canistra apa, altfel se vor usca si ar fi mare, mare pacat de copaceii acestia de stejar si de munca oamenilor buni care v-au dat o mana de ajutor si au raspuns chemarii dv.!

    E aproape prea cald si nici un strop de ploaie prea curand. Fiti gospodar cu suflet si salvati copaceii, va rog ! Gasiti dv. modalitatea isteata! Cu tot respectul…

  2. maxx Răspunde

    Jancsika!A pénz legyen elszámolva,a többit meg a geci egye meg,ha megfogan a fa megfogan,ha nem akkor nem.Én a helyetekbe julius közepén ültettem volna….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.