PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Au pedalat pentru Bibliotecă

O parte a oficialităţilor judeţene şi mai mulţi copii au participat astăzi la o acţiune inedită organizată de Biblioteca Judeţeană, pentru susţinerea activităţii instituţiei.

Printre oficialităţile prezente la acţiunea “Pedalez pentru bibliotecă. Biblioteca este importantă”, s-au aflat prefectul Eugeniu Avram, preşedintele CJ Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor, viceprimarul Marcela Papici, etc.

Iniţiatoarea acestei acţiuni a fost bibliotecara Raluca Istrate, care a afirmat că este o campanie de promovare şi susţinere a bibliotecii, a lecturii şi a serviciilor oferite de Biblioteca Judeţeană. Evenimentul este inclus în programul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Bibliotecarului şi Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor.

“Sperăm să se apropie foarte mulţi oameni de bibliotecă pentru că noi dorim să facem cunoscut lumii că biblioteca nu înseamnă doar cărţi, biblioteca organizează evenimente şi în spatele evenimentelor stau foarte mulţi oameni”, a spus Raluca Istrate.

“Mă bucur să mă alătur şi eu acestui inedit mod de a promova şi susţine Biblioteca judeţeană Satu Mare, de a promova  lectura. Chiar dacă aparent nu există nicio legătură între citit şi pedalat, vrem să le atragem atenţia copiilor şi tinerilor, să le arătăm că îţi poţi petrece timpul liber nu doar pe calculator, ci şi citind o carte sau pedalând. Biblioteca Judeţeană a găsit o modalitate originală de a promova lectura, cred că este un eveniment unic în ţară. Mă bucur că Biblioteca nu a fost nevoită să demareze această campanie din lipsă de cititori”, a declarat Adrian Ştef.

Bicicliştii au pornit de pe platoul din Piaţa “25 Octombrie”, au pedalat până în Grădina Romei şi s-au întors până în faţa Bibliotecii Judeţene.