PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bugetul municipiului Satu Mare a fost aprobat

După mai multe zile de discuții în contradictoriu, consilierii locali au votat astăzi bugetul municipiului Satu Mare pentru anul 2013, ajungându-se la o formă agreată de reprezentanții tuturor formațiunilor politice USL, UDMR și PDL.

Bugetul de venituri şi cheltuieli a fost stabilit în sumă de 189.709.669 lei, din care: 178.751.300 lei reprezintă secţiunea de funcţionare, şi 10.958.369 lei la secţiunea de dezvoltare. Singurul care s-a abținut de la vot a fost consilierului UDMR Fogel Vasile.

“Suntem în grafic. A fost sâmbătă o întâlnire cu liderii UDMR şi am ajuns la o înţelegere foarte bună. Am echilibrat bugetul, am respectat nişte criterii corecte de repartizare a fondurilor şi lucrurile au mers foarte bine. Bugetul este aproximativ la fel ca şi cel de anul trecut. Din păcate nu vom putea face investiţii noi dar încercăm să continuăm şi să finalizăm investiţiile începute anii trecuţi”, a declarat primarul Dorel Coica.

Totodată, edilul șef a precizat că s-au plătit aproape toate arieratele, unele vechi din 2007.

“Vreau să anunţ public cetățenii că am plătit arieratele care le-am moştenit de la fosta conducere, de prin 2007, era vorba de 1,5 milioane lei arierate ale Colegiului Eminescu. Am plătit 85% din această valoare, mai avem 15% şi lichidăm. De ce vrem să facem această plată? Ca nu cumva viitoarele proiecte ce dorim să le accesăm să ne blocheze datorită faptului că am avut arierate. Deci practic luna viitoare încheiem orice datorie mai mare de 90 de zile”, a explicat primarul.

Tot în cadrul şedinţei consilierii au luat act de demisia consilierei USL Florica Marchiş şi au fost validaţi doi noi consilieri, şi în locul PNL-istului Ioan Ardelean, detaşat director la DJST.

Astfel, au depus jurăminte PNL-istul Radu Ardelean şi PSD-istul Adrian Micle.

Radu Ardelean are 48 de ani, este director adjunct al Muzeului Judeţean, este de profesie restaurator şi activează în politică din 1990, în urmă cu trei ani trecând de la PNŢCD la PNL.

Adrian Micle are 24 de ani, este de profesie economist, este director executiv la o firmă de materiale de construcţii, fiind membru PSD de 4 ani.