PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cum văd liderii PDL războiul Mircea Govor – Valer Marian

Liderii PDL Satu Mare au susţinut astăzi o conferinţă de presă în legătură cu războiul Mircea Govor – Valer Marian, doi foşti prieteni apropiaţi care au controlat PSD Satu Mare mai mulţi ani.

Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, a afirmat că „cei doi fraţi de cruce (ca să nu zicem de stea roşie, fiind vorba de calitatea de membri ai unui partid socialist) au avut brusc revelaţia netrebniciei prietenului şi tovarăşului de odinioară”.

„Spusele sunt agrementate copios de multe alte critici la fel de ţintite şi dulci, care oscilează între starea de sănătate mintală, episoade din viaţa privată şi afacerile oneroase ale celor implicaţi. În ceea ce ne priveşte, noi nu putem să fim de acord cu ambii. Probabil că amândoi au dreptate în susţinerile lor. Atât în ceea ce priveşte calitatea lor imorală cât şi în privinţa manoperelor pe care le-au întreprins de cele vreo două decenii şi ceva de când operează împreună, săpând vârtos la temeliile vieţii sociale şi economie a judeţului nostru”, a afirmat Mureşan.

Liderul PDL consideră că de abia acum sătmărenii au ocazia să vadă cui şi-au dat votul, cine sunt persoanele care-i reprezintă în organele puterii legislative şi executive.

„Ne bucură că reprezentanţii de vârf ai PSD şi-au descoperit în sfârşit simţul moralităţii, dar ne întrebăm de ce s-a întâmplat atât de târziu şi când au fost sinceri, atunci când ne îndemnau la vot sau acum când se bălăcăresc în piaţa publică. Noi credem că ne aflăm în faţa unei reglări de conturi şi a unei lupte pentru supremaţie (ciolan), stimulat şi de faptul că unul dintre protagonişti a luat-o, cum se spune, peste arătură, căzând în delir şi megalomanie, celălalt văzând în asta o ocazie de a dobândi controlul total al puterii în filială. Le urăm succes în autodemascarea lor publică reciprocă!”, a mai spus Petre Mureşan.

Secretarul general, Sorin Ghilea, a precizat că PDL susţine reînnoirea clasei politice, partidul fiind deschis pentru noi membri. Acesta a explicat că în campania electorală pentru alegerile locale candidaţii USL au evitat dezbaterile televizate, pentru a le fi cunoscută adevărata faţă, şi au făcut promisiuni bombastice. Ghilea a precizat că a trecut deja un sfert din actualul mandat iar rezultatele nu se văd.

Printre promisiune electorale făcute în campanie de USL, Ghilea a amintit modernizarea drumului Odoreu – Medieşu Aurit, care a început electoral fără forme legale, construirea centurii de ocolire, realizarea a 1044 de locuinţe , izolarea blocurilor, construirea sălii polivalente sau realizarea unui parc informatic, multe dintre acestea fiind simple promisiuni.

În încheiere, Mihail Fodor a prezentat evoluția politicii pe plan național, arătând că există o dihotomie tot mai mare între PSD și PNL, iar rolul PDL este de a regrupa celelalte partidele în jur, sarcina democrat liberalilor fiind de a construi o opoziţie puternică.