PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica se oferă să medieze „ping-pongul” dintre Silaghi şi Marian

Dorel Coica

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, se oferă ca, atât în calitate de medic cât şi ca edil, să medieze conflictul dintre Valer Marian şi Ovidiu Silaghi, precizând, mai în glumă mai în serios, că pentru a ajunge la psihiatru au nevoie de trimitere de la medicul de familie.

Coica a declarat într-o conferinţă de presă că fără sprijinul său şi a locuitorilor din municipiul Satu Mare aceştia nu ajungeau parlamentari, el fiind şef de campanie pe raza oraşului.

În calitate de medic și de primar îi anunţ pe stimabilii noştri parlamentari că au ajuns parlamentari, atât cei doi deputaţi Octavian Petric şi Ovidiu Silaghi, cât şi Valer Marin senator prin munca primarului municipiului”, a spus Coica.

Primarul s-a arătat deranjat de declaraţiile făcute de cei doi, privind efectuarea unor consultaţii psihiatrice, el fiind de părere că acest conflict trebuie rezolvat în interiorul USL.

În calitatea mea de primar mă deranjează că se desfăşoară un ping-pong în conferinţe de presă între unii parlamentari. Nu mi se pare corect şi mă ofer ca şi mediator, fiind şi medic de familie, pentru a media situaţia aceasta de ping-pong politic. În invit pe cei care au probleme să vină în familia USL-ului şi să discutăm împreună, lucrurile se spală în familie şi nu prin presă, prin conferinţe de presă. Nu mi se pare corectă atitudinea”, a spus Coica.

„Ca să ajungi la psihiatru, trebuie să treci întâi pe la medicul de familie, pentru trimitere. Vin la medicul de familie, discutăm, dacă medicul consideră că trebuie să ajungă la psihiatru o să transmită mesajul mai departe şi chiar biletul de trimitere. Dar nu acesta este ţelul”, a punctat primarul.

Coica a lansat un apel la echilibru, amintind că USL are adversari politici cu care trebuie să se confrunte în campaniile viitoare.

Am avut tot felul de discuţii şi la început, trebuie să recunoaştem că doctrina social democrată e diferită de cea liberală, dar avem un ţel comun, şi având atâtea realizări comune foarte bune nu are rost acum să începem să ne împroşcăm şi să rupem această alianţă, care se dovedeşte bună, eficientă şi utilă. Fac apel la multă minte şi echilibru să încercăm să ne rezolvăm problemele în familia USL. Noi avem altceva de făcut, trebuie să ne gândim la campania electorală pentru europarlamentare, prezidenţiale, avem cu cine ne lupta, avem adversari politici”, a spus primarul.

Dorel Coica a amintit că în municipiul Satu Mare sunt multe lucruri de făcut, precizând că nu este impresionat de unele atacuri la adresa sa apărute într-o parte a presei locale.

Sunt atât de tăbăcit cu o parte a presei încât sincer vă spun nu simt nevoia să citesc astfel de articole. Au fost momente când au fost defăimaţi unii, alţii, bărbaţi, femei, toţi intră într-un fel de malaxor. Pe mine nu mă interesează. Eu nu mai citesc acel ziar. Fiecare e liber să citească ce vrea. Din păcate creăm stări tensionale şi în instituţii, şi populaţia se întreabă ce se întâmplă. Eu îmi văd mai departe de administraţie, am echipa serioasă aici cu care lucrez”, a adăugat edilul.

Primarul a transmis parlamentarilor ca dacă au probe despre anumiţi angajaţi ai statului să le depună la instituţiile abilitate pentru a fi traşi la răspundere.

Eu nu mă tem pentru că sunt curat, nu am nici un fel de problemă, vreau să fac totul transparent. Eu nu am venit să fur la Primărie, am venit să fac ordine şi să reabilitez oraşul. Parlamentarii au altceva de făcut, să stea la Bucureşti”, a mai spus Coica.

Edilul şef a mai adăugat că de acum va monitoriza şi el activitatea parlamentarilor, ce iniţiative au avut, câte intervenţii au avut la Guvern şi câţi bani au adus în judeţ.