PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ioan Ardelean a fost instalat director al DJST Satu Mare

Ioan Ardelean, director DJST Satu Mare

Fostul consilier local din partea PNL, Ioan Ardelean, a fost instalat astăzi în funcția de director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret, în prezența prefectului Eugeniu Avram, subprefectului Cristian Sasu și președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef.

Ioan Ardelean este funcționar public din decembrie 2012, fiind consilier în cadrul Consiliului Județean Satu Mare. Acesta a fost detașat în fruntea Direcției Județene pentru Sport și Tineret, printr-un ordin al ministrului Tineretului și Sportului.

Prefectul Eugeniu Avram a dat citire ordinului de numire în funcție, prin detașare, începând cu 8 aprilie. Acesta i-a urat succes noului director, Ioan Ardelean, de care e convins că va aduce un plus de valoare în acest domeniu.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a declarat că acesta este un moment 0, întrucât va fi un nou început pentru DJST Satu Mare, după o lungă perioadă de degringoladă provocată de frații Gal, care s-au perindat la conducerea instituției.

”Este inadmisibil ce s-a întâmplat la DJTS, care a pierdut Hotelul Sport, iar Taberele Şcolare au ajuns într-o situaţie dificilă, de cinci ani aici ne mai fiind organizată nici o tabără şcolară, fiind folosită până de curând doar pentru petreceri de familie şi pentru şedinţele de partid. Prioritatea 0 a Dvs. trebuie să fie reobţinerea Hotelului Sport, care să fie redat sportului. Consiliul Judeţean a solicitat Ministerului Sportului să-i fie transferate Taberele Şcolare şi Hotelul Sport, dar vă asigur că le vom păstra destinaţia și le vom pune la dispoziţia tinerilor şi sportivilor din judeţul Satu Mare”, a declarat Adrian Ștef.

Ioan Ardelean are 47 de ani, este căsătorit și are doi copii. Acesta este profesor de educație fizică și sport, a predat la Școala generală din Micula și Colegiul Național Ioan Slavici. A practicat box și rugby în tinerețe. De asemenea, a fost consilier local din partea PNL, făcând parte din Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, lucrări publice, protecţia mediului înconjurător, monumente istorice şi de arhitectură, respectiv Comisia învăţământ, activităţi ştiinţifice, cultură, culte. Din decembrie 2012 a fost angajat în Consiliul Județean.