PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

„Să ştii mai multe, să fii mai bun!” s-a bucurat de succes în rândul elevilor

Programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, desfășurat în cadrul Săptămânii Altfel, a fost un succes, potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare. La conferința de presă au participat inspectorul școlar general, Mariana Roman, adjunctul Claudiu Mondici și purtătorul de cuvânt, Mariana Brumboiu.

Săptămâna 1-5 aprilie 2013 a fost dedicată activităţilor educative extra-curriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. În această săptămână nu s-au organizat cursuri conform orarului obişnuit al unităţilor de învăţământ, iar programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” s-a desfăşurat în conformitate cu un orar special.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari/elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor preşcolari/elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii și să stimuleze participarea lor la acţiuni variate.

În vederea elaborării programului de activităţi, în timpul primului semestru, au fost solicitate propunerile  elevilor, la orele de dirigenţie, şi cadrelor didactice, în cadrul şedinţelor comisiilor metodice, părinţilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii, precum şi reprezentaţilor autorităţilor administraţiei publice locale/ai comunităţii, în cadrul şedinţelor consiliului de administraţie.

Tipurile de activităţi care au fost organizate în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, au inclus activităţi culturale; activităţi tehnico-ştiinţifice; activităţi sportive; activităţi de educaţie ecologică şi de protecţie a mediului; activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor, etc.

 

Inspectorul școlar general, Mariana Roman, a apreciat programul din acest an, ca fiind mai reușit ca anul trecut, întrucât școlile și profesorii s-au pregătit mai bine, iar elevii au avut ocazia să experimenteze activități diverse. De asemenea, vor fi selectate şi promovate cele mai reuşite activităţile desfăşurate în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, rezultatele urmând a fi comunicate în data de 25 mai.