PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sâmbătă se deschide ştrandul Satu Mare. Pensionarii vor plăti un bilet de 5 lei

Ştrandul termal din Satu Mare se va deschide sâmbătă dimineaţa, pensionarii din municipiu urmând să plătească un bilet de intrare de doar 5 lei.

Primarul Dorel Coica și Radu Hosu, reprezentantul firmei Beny Alex, au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă că s-a ajuns la această variantă după mai multe discuţii. Ştrandul se va fi deschis zilnic între orele 8-21, iar biletele au fost reduse. Dacă anul trecut un bilet întreg era de 18 lei, anul acesta va fi 15 lei. Elevii și studenţii  vor plăti 7 lei. Tot 7 lei vor plăti și pensionarii din afara municipiului iar pensionarii din municipiu vor plăti 5 lei.

“După negocieri serioase am căzut de acord să permitem intrarea la ştrand a tuturor pensionarilor din municipiu, cu un bilet de 5 lei. Pensionarii pot intra cu un cupon de pensie şi buletin în prima lună, urmând să fie eliberate şi abonamente, pentru a nu veni zilnic cu buletinul”, a declarat primarul.

 Radu Hosu a afirmat că firma a depus documentaţii la două bănci pentru obţinerea unui credit de 1,8 milioane euro în vederea continuării lucrării de construcţie a hotelului şi a bazei de tratament, lucrări estimate de 3 milioane euro.

Acesta a explicat că potrivit contractului de concesiune, firma trebuie să efectueze investiţii de 8,5 milioane euro, din care 3,5 milioane de la patronat iar restul din fonduri europene. Hosu a precizat că după schimbarea condițiilor economice planurile nu au mai putut fi respectate în totalitate, însă se fac eforturi pentru îndeplinirea obligațiilor.