PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Taxă pentru camioane în Satu Mare. Vezi regulamentul

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat în şedinţa de astăzi un regulament privind accesul pe raza municipiului a autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone. Regulamentul prevede plata unor taxe ce încep de la 20 de lei/zi şi pot ajunge până la 1.800 lei/an, în funcţie de zonă şi capacitatea camioanelor.

Viceprimarul Marcela Papici a declarat că regulamentul s-a adoptat după două întâlniri cu transportatorii, după modelul celui din Oradea, scopul fiind de a impune respectarea unor norme atât în ce priveşte orarul de aprovizionare a magazinelor cât şi în privinţa traseelor.

“Prin acest regulament am identificat zonele şi străzile cu capacitate portantă potrivită pentru trafic greu. Taxele încep de la 20 de lei/zi pentru transportul ocazional şi sunt gândite în aşa fel încât pe un an de zile costurile pe zi sunt extrem de mici”, a declarat Marcela Papici.

Potrivit acesteia, s-a încercat protejarea locurilor de parcare, multe fiind blocate pe timp de zi de către cei care fac aprovizionare.

 

“Cei care traversează oraşul sunt obligaţi să plătească. Le indicăm rute, vor exista protocoale cu benzinăriile de la marginea oraşului de unde îşi vor cumpăra un permis de traversare a oraşului. Şoferii, mai ales străinii, ştiu că peste tot se practică acest sistem de autorizare, cu sau fără taxă”, a precizat Papici.

Taxa va fi impusă din 1 iunie. În cazul nerespectării prevederilor sunt prevăzute de amenzi cuprinse între 100 şi 1.500 de lei. Pentru început vor fi aplicate avertismente.

Descarcaregulament trafic greu