PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE Valer Marian s-a autosuspendat din PSD

Valer Marian

Senatorul Valer Marian a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că s-a autosuspendat din PSD, nemulţumit de faptul că premierul Victor Ponta a propus-o pe Laura Codruţa Kovesi, la şefia DNA.

Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că de-a lungul timpului a depus mai multe interpelări în care a arătat fapte comise de către Kovesi.

Totodată, fostul președinte al PSD Satu Mare nu este acord nici cu celelalte două propuneri ale premierului: Tiberiu Niţu la conducerea Parchetului General și Alina Bica la şefia DIICOT.

Marian a precizat că ultima sa scrisoare deschisă nu a fost luată în considerare, și a propus un târg, dacă faptele descrise nu sunt adevărate este dispus să-și dea demisia din parlament, dar în caz contrar să demisioneze președintele Traian Băsescu.

În aceste condiţii, având în vedere că scrisoarea mea deschisă şi declaraţia politică, la documentarea căreia am lucrat trei ani, nu a fost luată în considerare, mă autosuspend din calitatea de membru al PSD până la congresul din 19-20 aprilie, când mă voi înscrie la cuvânt şi voi anunţa o decizie finală în acest sens. (…) Consider că se încalcă atât prevederile legale privind selecţia procurorilor şefi în aceste funcţii,a vând în vedere că niciuna din aceste persoane nu are calificarea necesară, respectiv experienţa şi competenţa, şi nici una dintre ele nu îndeplineşte condiţiile de integritate morală“, a declarat parlamentarul.

Marian a precizat că în guvernarea trecută Alina Bica susţinea proiecte ale guvernului Boc, dovedind în comisii „un tupeu cras”, cerându-i în repetate rânduri să părăsească sala.

Se poate spune că scorul este 2-1 pentru Traian Băsescu, pentru că două din cele trei propuneri sunt pupile, sunt febleţele şefului statului”, a adăugat senatorul.

Potrivit acestuia, cele două propuneri ar avea grade militare, Kovesi fiind “omul americanilor”.

Consider că a venit vremea ca serviciile secrete să fie eliminate din politică, administraţie, justiţie şi mass media. A venit vremea ca serviciile secrete să-şi facă treaba prevăzută de lege şi care este răsplătită de către noi toţi, contribuabilii din România. A venit vremea ca politicienii români să lucreze la vedere, nu din umbră ori ca fantomele“, a spus Marian.

În opinia sa, imediat după Revoluţie ar fi trebuit codamnaţi, inclusiv cu pedeapsa capitală, câţiva şefi de servicii secrete vinovaţi de comiterea unor crime.