PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Virgil Dragoș, instalat director adjunct al DJST Satu Mare. Ioan Ardelean mai aşteaptă

Virgil Dragoș, director adjunct DJST Satu Mare

Virgil Dragoș a fost instalat astăzi în funcția de director adjunct al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare, de către prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram.

Virgil Dragoș a promovat concursul organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, fiind admis în funcția de director executiv adjunct al DJST Satu Mare. Acesta are 27 de ani, este căsătorit și a absolvit în 2008 Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității Babeș Bolyai. De asemenea, în 2010 a absolvit un master în drept administrativ.

Noul director adjunct a depus jurământul de funcționar public, după care prefectul Eugeniu Avram a citit ordinul de numire în funcție. Virgil Dragoș a fost felicitat de prefect și directorul interimar al instituţiei, Daniel Mureșan.

Proaspăt instalat în funcție, Dragoș și-a propus să promoveze mai mult tineretul, să colaboreze și cu AJOFM Satu Mare, având în vedere că principala problemă în rândul tinerilor o reprezintă lipsa locurilor de muncă. Potrivit acestuia DJST Satu Mare trebuie să se implice mai mult în activități destinate tinerilor, precum concerte sau alte acțiuni, dar și să promoveze mai intens sportul printre copii și tineri, mulți dintre aceștia preferând să își petreacă timpul liber în fața calculatorului.

Totodată, noul director DJST și-a exprimat dorința ca situația juridică a hotelului Sport să se clarifice cât mai repede, în acest moment existând o acțiune pe rolul instanței, astfel încât să reintre în administrarea instituției.

Conform surselor neoficiale, viitorul director al DJTS Satu Mare va fi Ioan Ardelean, fost consilier local din partea PNL. Potrivit senatorului Valer Marian, persoana propusă de PNL pentru funcția de director a căzut toate probele din concurs. Senatorul a făcut această afirmație în cadrul conferinței municipale de alegeri PSD, organizată săptămâna trecută, precizând că e nevoie ca atât în funcțiile din partid cât și în cele din instituțiile deconcentrate să fie promovate persoane competente, dând exemplul celor din PNL, a căror propunere pentru funcția de director DJTS, ”a picat cu brio concursul”.  

În schimb prefectul Eugeniu Avram, a declarat astăzi la instalarea lui Virgil Dragoș, că Ioan Ardelean este la București pentru ”niște clarificări”, spunând că nu are informații că acesta ar fi picat concursul, urmând ca în curând să fie numit director DJTS.

Ioan Ardelean s-a născut pe 23.06.1965 și este căsătorit. În Consiliul Local a fost membru în Comisia de organizare şi dezvoltare urbanistică, lucrări publice, protecţia mediului înconjurător, monumente istorice şi de arhitectură, respectiv Comisia învăţământ, activităţi ştiinţifice, cultură, culte.