Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

A început sacrificarea mieilor de Paște (Galerie FOTO)

miei paste (34)În Piața de Vechituri a început astăzi sacrificarea mieilor de Paște. Crescătorii de animale oferă miei spre vânzare la 14 lei/kg.

Până vineri, sătmărenii pot cumpăra miei sau iezi din Piața de Vechituri, singurul punct autorizat de sacrificare, sub control sanitar veterinar, din Satu Mare. Programul de lucru se desfășoară între orele 8 şi 18, inclusiv în zilele de joi şi vineri. De asemenea, punctul de sacrificare va fi deservit de 12 măcelari autorizați și de medici autorizați.

Sătmărenii s-au arătat interesați de ofertă, încă din prima zi, însă este de așteptat ca numărul cumpărătorilor să crească joi și vineri. Crescătorii de animale vând cu 14 lei kg/miel viu, însă se plâng că prețul este prea scăzut.

”Dăm cu 14 lei kilogramul de miel viu. Avem miei suficienți, însă prețul este prea jos. Am vândut puțin până acum, sperăm ca zilele următoare să dăm mai mulți miei. Se pare că iezii au trecere mai bună până acum”, a declarat Ana P., din Drăgușeni.

În afară de miei, sătmărenii pot cumpăra și iezi, aceștia fiind vânduți cu 15 lei kilogramul/animal viu.

”Deocamdată doar mă uit. Sunt pensionară și nu prea îmi permit să cumpăr un miel întreg la prețul acesta. Probabil o sa cumpăr unul cu o vecină, că nouă ne ajunge și jumătate. Tradiția este tradiție și vrem să o respectăm”, a declarat Mariana Pop.

Un comentariu

  1. nnnnn Răspunde

    se vindeau si la 12 lei…poate chiar mai putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.