PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Aleşii USL au votat excluderea senatorului Valer Marian

Aleşii USL Satu Mare au fost convocaţi astăzi la o şedinţă informală, cu scopul de a discuta şi a vota excluderea senatorului Valer Marian din PSD, chiar dacă juridic acest lucru nu înseamnă aproape nimic. Liderii uniunii le-au explicat aleşilor cât rău a făcut Valer Marian partidului şi implicit judeţului.

Primul care a luat cuvântul a fost preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi. Vechi „amic” al senatorului Valer Marian, Silaghi le-a spus colegilor din USL cât de afectat a fost judeţul din cauza faptului că PSD n-a promovat la Bucureşti sătmăreni, ca urmare a atacurilor.

Ne-am adunat ca să transmitem un semnal de stabilitate. USL la Satu Mare, împotriva derapajelor d-lui senator Valer Marian continuă să existe, continuă să se preocupe de soarta judeţului. Judeţul Satu Mare este un judeţ atipic şi mai are şi în jur de 40% populaţie maghiară. Noi dacă vrem să contăm la Bucureşti trebuie să avem o bună colaborare cu conducerea centrală. Faptul că dumneavoastră aţi avut o relaţie tensionată cu conducerea centrală a dus la acest efect, să nu aveţi oameni promovaţi la Bucureşti. (…) Noi suntem USL, zvonurile că noi, PNL, am avea vreun interes în destabilizarea PSD este o inepţie şi total fals, pentru că noi am decis deja ca la următoarele alegeri să mergem tot cu USL. Nu este nici interesul PNL să aibă un PSD slab şi divizat, după cum nu este nici interesul PSD să aibă un PNL slab şi divizat“, a spus Silaghi.

Deputatul Octavian Petric a precizat că acest război intern nu face bine partidului.

N-o să reuşim să facem nimic în Satu Mare dacă este acest război intern. PSD în cel mai scurt timp trebuie să facă un pas de reorganizare pentru că suntem vraişte, dezorganizaţi ca partid. Valer Marian nu mai are nicio susţinere“, a spus Petric.

Nu toți colegii săi au fost de acord cu aceste afirmații, punctând că partidul are doar o problemă internă.

 

 

 Vicepreşedintele Mircea Govor a reluat mai pe larg modul de desfășurare a ultimei  campanii electorale. Conform acestuia, Marian a ajuns senator datorită muncii colegilor de partid, acesta neavând o contribuţie foarte mare.

Nu mai putem continua sub această formă. Dacă nu se ia o decizie fermă de scoatere a acestui om din PSD şi USL nu mai are rost să facem politică“, a punctat Govor.

Printre altele, Govor a spus că și conducerea centrală a partidului i-a transmis să plece din partid, Marian nu are cei șapte ani de acasă, spunându-le colegilor că  trebuie „să ne lepădăm de Satana”.

Exprimându-se mai plastic, Govor a spus că senatorul este „un măr stricat” care trebuie îndepărtat până nu-şi contaminează şi colegii.

În cadrul întâlnirii cu primarii, viceprimarii, şefii de instituţii şi ceilalţi reprezentanţi ai USL s-a votat în unanimitate excluderea senatorului Valer Marian. Decizia va fi transmisă şefilor din Bucureşti, chiar dacă nu are vreo valoare juridică, ci este mai mult un punct de vedere al aleşilor asupra situaţiei.

O poziţie interesantă a avut-o Aurelia Fedorca, primarul oraşului Negreşti Oaş, care şi-a îndemnat colegii să ia decizia cea mai bună.

Dacă unul dintre colegii noştri este monstru, să nu uităm că ieri era un zeu”, a punctat Fedorca.

După acest moment liberalii s-au retras într-o altă sală pentru discuţii, iar membrii PSD au rămas să-şi dezbată problemele, în spatele uşilor închise.