PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dorel Coica: Există finanţare pentru centura de ocolire şi pod!

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a efectuat marți o vizită la București, având întâlniri cu premierul Victor Ponta și mai mulți miniștri, iar astăzi a susținut o conferință de presă pentru a prezenta rezultatele discuțiilor. Edilul a primit asigurări că există finanţare pentru construirea centurii de ocolire și celui de-al treilea pod peste râul Someş.

 “Am avut o deplasare la Bucureşti, am avut o întâlnire cu domnul prim ministru care ne-a asigurat de sprijinul total față de judeţul şi municipiul Sau Mare și chiar mi-a spus să sun la orice oră pentru că dânsul ne sprijină. Am avut o întâlnire cu domnul ministru Şova, am discutat legat de viitoarea linie de centură şi al treilea pod, pentru că acum aparţine de dânsul. Practic firma care s-a ocupat de verificarea exproprierilor şi-a încheiat treaba, documentaţia a ajuns la Primărie şi la Cadastru. Noi o s-o înregistrăm şi repede o să-i dăm drumul mai departe şi o să mă întâlnesc din nou cu d-l Şova ca să deschidem licitaţia pentru finanţarea acelei linii de centură. Banii există pentru că sunt bani europeni, deci nu poate să-i folosească nimeni în altă direcţie“, a declarat edilul.

 Totodată, primarul a mai avut întâlniri cu reprezentanții ANL pentru a discuta despre reluarea construirii blocurilor de pe str. Poligonului.

Dorel Coica a mai anunţat că sunt așteptați la Satu Mare reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea contractării unor credite pentru achiziționarea a 15-20 de autobuze noi, implementarea unui sistem modern de iluminat public cu LED-uri dar și despre un credit pentru refacerea infrastructurii din oraș.

Primăria a mai fost contactată de o firmă care dorește crearea unui sistem, astfel încât toate cablurile să fie subterane, și acest lucru fiind analizat de administrație.