PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Fostul sediu al Gazetei de Nord Vest, preluat de Consiliul Județean (Galerie FOTO)

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor, au preluat astăzi clădirea de pe strada Mihai Viteazu nr. 32, fostul sediu al Gazetei de Nord Vest și a cotidianului maghiar Friss Ujsag.

În cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii județeni au aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea inventarului bunurilor ce alcătuiesc domeniul public al județului Satu Mare. Astfel că prin aprobarea acestui proiect, clădirea în care și-a desfășurat activitatea redacția cotidianului Gazeta de Nord Vest a fost preluată de Consiliul Județean.

Președintele Adrian Ștef a declarat că această clădire a fost dată printr-o Hotărâre a Consiliului Județean al Frontului Salvării Naționale pentru înființarea unor cotidiene de presă de interes județean.

În ședința de astăzi am completat patrimoniul județului Satu Mare cu o clădire importantă, care de mult trebuia să se regăsească în patrimoniul județului și a Consiliului Județean. În momentul de față intrând această clădire în patrimoniul nostru, putem să îi găsim o utilitate, așa cum trebuia și până acum. Aici putem să amenajăm un spațiu să funcționeze orice fel de instituție. Cred că este mai mult decât clar pentru toți sătmărenii, că ceea ce facem, facem bine și suntem pe drumul cel bun”, a declarat președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef.

Ștef a precizat că se va analiza utilitatea clădirii, care are o suprafață de 809 mp, Centrul de Creație fiind posibil să funcționeze în acest spațiu, având în vedere că actualul sediu a fost retrocedat.

Chiar avem probleme, și atunci, sigur că nu ne mai puteam permite să stăm cu asemenea spațiu, de fapt, în ograda altcuiva. Trebuie să se întoarcă înapoi la județul Satu Mare. În perioada următoare vom analiza utilitatea lui să fie de fapt cea mai potrivită”, a încheiat Adrian Ștef.

După aprobarea proiectului de hotărâre, vicepreședintele Mircea Govor a declarat că GNV a folosit abuziv acea clădire. Acesta a precizat că senatorul Valer Marian și-a mutat acolo și biroul senatorial, încercând să își facă acolo ”o parohie personală”, folosind atâția ani sediul ilegal.

A fost inițiativa mea, din momentul în care s-au întâmplat evenimentele de la Gazeta de Nord Vest, eu am luat această decizie și l-am rugat pe domnul președinte să mă ajute să punem în legalitate funcționarea acestei clădiri(…) Atâta timp cât senatorul Valer Marian timp de 23 de ani a lucrat la acest ziar, aici nu a putut intra nimeni pentru că a fost teroare. Toată lumea credea că acesta este Dumnezeu în Satu Mare, suntem toți sclavi și el e stăpân de sclavi. Ei, uită că eu am demonstrat că e un nimeni, un boschetar în devenire, încă senator, dar veți vedea ce urmează pentru că nu se poate la nesfârșit, după ce a făcut niște abuzuri fără precedent, și-a bătut joc de la oameni politici, la oameni de afaceri, instituțiile statului, procuratură, DNA și a ținut acest spațiu sub această acoperire că ar funcționa instituțiile de presă, de fapt, nu este așa. De 10 ani de zile acea asociație a instituțiilor de presă, administrația județeană de presă nu mai există. A folosit pe gratis cu toți care au funcționat aici, iar în ultimul timp și-a mutat biroul electoral. Eu m-am săturat, mai ales în momentul în care l-a atacat pe băiatul meu. M-am trezit la realitate, trebuie să recunosc, s-a întâmplat un click în mine și în acel moment am zis gata s-a terminat și s-a terminat cum am vrut eu, de altfel așa cum spune legea”, a declarat Mircea Govor.

Vicepreședintele a precizat că Gazeta de Nord Vest va funcționa în continuare în sediul televiziunii Nord Vest TV, alături de 90% din fosta redacție, trustul de presă aparținând băiatului său.

Eu dacă eram așa cum zice acest nenorocit de senator, avid după bani, avid după ciolan, o asemenea clădire, în mijlocul Sătmarului, dacă nu eram cum sunt, o țineam pentru băiatul meu. Este imoral, ilegal ca acest lucru să se întâmple. Familia mea nu are nevoie de asemenea favoruri și pomeni. Nu am primit în viața vieții mele nimic și nu am nevoie de la nimeni nimic, nici eu nici familia mea. Vreau să fim oameni corecți, onești, și când ne întâlnim cu lumea față în față să putem saluta, nu să mergem cu capul în jos, așa cum merge senatorul. Asta mi-am dorit, asta s-a întâmplat. Îi mulțumesc domnului președinte, împreună am rezolvat (…) Eu las cetățenii județului să mă analizeze dacă am făcut bine că nu am lăsat pentru familia mea acest spațiu și l-am dat cui se cuvine, populației județului Satu Mare. Nu știu câți ar fi făcut în locul meu acest lucru”, a declarat Govor.