Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă cu avionul la Satu Mare, în noaptea de Înviere

lumina sfantaLumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă, 4 mai, de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor Varsanufie Prahoveanul, care urmează să sosească pe Aeroportul “Henri Coandă” în jurul orei 19,00. Ca și în ultimii ani, va ajunge cu avionul și la Satu Mare, la slujba de Înviere.

“Ca în fiecare an, pentru a spori bucuria clerului şi credincioşilor de Sfintele Paşti, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de către Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim cu un avion special. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (ora 24,00) de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă – salonul oficial în seara zilei de 4 mai, în jurul orei 19,00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor.

De la aeroport, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare – cu escală la Cluj-Napoca – şi Timişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul ţării.

Sursa: jurnalul.ro

5 comentarii

  1. pupu Răspunde

    dar de Pastele catolic, sarbatorit de majoritatea crestinilor din lume, nu s’a aprins/luat lumina de la Ierusalim ??? domnul Isus s’a nascut ODATA si a murit/inviat de doua ori ??? din pacate si nefericire, pentru multi, a ajuns un spectacol ieftin praznicul invierii Domnului Isus (:::::::

  2. vlad Răspunde

    Prin acest comentariu nu doresc sa supar pe nimeni, insa faptul ca Iisus a murit o singura data si ca ar trebuii sa fie comemorata invierea Sa tot o singura data este foarte adevarat. Ceea ce multi nu isi dau seama si se gandesc ca atat Craciunul cat si Pastele au devenit o modalitate ideala de a face bani, au uitat sa priveasca dincolo de lucrurile lumesti si sa asculte mesajul lui Dumnezeu care este transmis doar o data pe an credinciosilor din intreaga lume. Acest mesaj transmis prin aparitia luminii Dumnezeiesti, arata adevarata inviere. sa nu mai vorbim si de alte lucruri ca nu este momentan cazul.

  3. Ionel Simion Răspunde

    Cred ca ar trebui adusa in fiecare municipiu resedinta de judet sa nu fie discriminare. Unde nu este aeroport cu elicopterul. Se pare ca acesta e mai nou trendul.

  4. observator Răspunde

    Va dati seama? 2000 de ani s-a folosit lumina falsa,atatea suflete nemantuite din cauza unei neglijente perpetuata secole la rand…S-au cum zicea un episcop:,,am si eu o masina decenta,nu una care sa ma lase in drum.”La venirea a doua oara a lui Isus o sa-l astepte Petric cu A6 la aeroport.

  5. crestinu Răspunde

    Si totusi e o mare minune, anul acesta au fost acolo la Ierusalim mai multi satmareni care au vazut Sfanta Lumina venind, iar in acest an si clopotele bisericii Sfantul MORMANT au inceput sa bata singure fara sa fie trase de nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.