PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Olimpia intră în Liga a II-a. Cupa fost adusă cu paraşuta (Galerie FOTO)

Olimpia Satu Mare intră în Liga a II-a la fotbal, după ce astăzi a reuşit să învingă, pe teren propriu pe Naţional Sebiş, cu 3-1.

Scorul a fost deschis încă din primul minut, de către Adrian Micaş, însă în minutul 23 Nicolae Ivancea a reuşit să egaleze. Ocaziile sătmărenilor au fost foarte multe, dar până la pauză nu au reuşit decât să rateze un penalti. Petre Dragoş a trimis direct în braţele portarului, dar în minutul 40 îşi repară greşeala şi înscrie un gol. Ultimul jucător care înscrie este Daniel Feier, intrat la pauză, în minutul 63.

După fluierul final jucătorii s-au sărbătorit victoria. Cupa le-a fost adusă de un paraşutist, în aplauzele suporterilor şi a miilor de spectatori prezenţi pe stadion. Înmânarea cupei a fost făcută de către primarul Dorel Coica şi preşedintele CJ Adrian Ştef, ei declarând de altfel că proiectul Olimpiei se dovedeşte a fi unul de succes.

O să căutăm să finanţăm mai mult echipa de fotbal, nevoile vor fi mai mari de acum, la Liga a II-a, şi cerinţele federaţiei sunt la un standard mai ridicat. Vor veni echipe foarte bune la jocurile Olimpiei şi doresc ca sătmărenii să vină în număr din ce în ce mai mare, să redevenim acei suporteri de acum 20 de ani, când aveam o echipă fanion”, a spus primarul Dorel Coica.

Am văzut astăzi şi din meciul Olimpiei că merită ca băieţii ăştia să fie în Liga a II-a, dar mai mult merită aceşti oameni minunaţi. Sătmărenii de mult meritau să aibă o echipă de liga a II-a. Eu şi primarul am promis acest lucru şi s-a realizat. După cum joacă Olimpia este o echipă de Liga a II-a peste jumătatea clasamentului şi oricum o să fie şi următoarea ţintă Liga I”, a spus Adrian Ştef.

Căpitanul Olimpiei, Cosmin Iuhas, nu a crezut 100% de la începutul returului în promovare, dar cu multă muncă jucătorii au reuşit să recupereze cele 11 puncte diferenţă.

A fost un început de an destul de greu, cu mai multe înfrângeri, cu un tur de campionat nu foarte reuşit, dar ce am pierdut în tur am reuşit să recuperăm în retur. Mulţumim conducerii, mulţumim suporterilor care au fost lângă noi, au crezut în noi, şi noi ne bucurăm că nu am dezamăgit şi suntem în liga a II-a. Am reușit să-mi ajut echipa, dar fără  sprijinul colegilor şi muncă nu reuşeam să fim aici. Cu 3-4 băieţi noi, o mobilizare bună, o pregătire foarte bună de vară, cu multă susţinere din partea suporterilor şi a colegilor sigur vom reuşi în Liga a II-a. ”, a declarat Cosmin Iuhas.

Băieții au cântat de fericire și în vestiare, unul dintre mesaje fiind „Să vină banii!”

Căpitanul Cosmin Iuhas a confirmat că jucătorii aşteaptă o primă, salariile fiind la zi.

 Vizibil emoţionat, antrenorul Tiberiu Csik, a spus că trăieşte un sentiment special. Nici el nu prea a crezut în promovare, însă a fost optimist.

Sperăm să continuăm mai departe să urcăm treptele”, a spus Csik.

Deocamdată nu au fost făcute prea multe declaraţii despre viitorul din Liga a II-a, fiind prematur.

Cert este că primarul Dorel Coica a declarat că stadionul va fi modernizat pentru a corespunde cerinţelor Federaţiei de Fotbal pentru Liga a II-a.