PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Petre Mureşan: Parlamentarii USL taie frunze la câini! N-au făcut nimic pentru Satu Mare!

Claudiu Ardelean, Ileana Blidar, Petre Muresan

Conducerea PDL Satu Mare a criticat, astăzi, într-o conferinţă de presă, activitatea guvernului USL dar şi pe parlamentarii uniunii din judeţ, care „n-au făcut nimic pentru Satu Mare”. Conferinţa a fost susţinută de către preşedintele filialei judeţene a PDL Petre Mureşan, preşedintele organizaţiei judeţene de femei, Ileana Blidar şi preşedintele filialei municipale Satu Mare, Claudiu Ardelean. 

Preşedintele Petre Mureşan a făcut un scurt rezumat al „Cărţii Negre a Guvernării USL”, la un an de la instalarea acestora la putere. Liderul PDL a arătat că guvernul Ponta este cel mai obez guvern de după 1989.

Pe bună dreptate, toată lumea spune că guvernul Ponta este cel mai obez de după 89. Am rămas stupefiaţi, avem cel mai mare număr de ministere din istoria României, adică, şi-au împărţit ciolanul camarilei politice. Este un guvern care secătuieşte ce i-a mai rămas poporului român. Aşteptăm deja de un an de zile ca acele promisiuni electorale să fie puse în practică. Se laudă, dar în realitate nu au făcut nimic”, a explicat Mureşan.

Potrivit acestuia, falimentele se înmulţesc, investiţiile sunt la pământ, şomajul este în floare iar nivelul de trai este tot mai greu, prin scumpiri, majorări de taxe şi impozite.  Mureşan a ţinut să reamintească faptul că USL se laudă cu majorarea salariilor, însă reîntregirea salariilor a fost prevăzută în buget de guvernele anterioare, Boc şi Ungureanu.

Liderul PDL a făcut şi o remarcă la adresa politicienilor locali.

Părerea mea este că taie frunze la câini în parlament. N-au făcut nimic semnificativ pentru Satu Mare, n-am văzut o propunere legislativă, o iniţiativă serioasă care să relanseze mediul de afaceri prin care să crească bunăstarea, prosperitatea, decât laude. Am văzut  că aduc lumină de la Ierusalim. Foarte bine, avem nevoie şi de lumină. Cred că ar trebui să aducă lumină în casele oamenilor, să aducă asfaltul în bătătură, bunăstarea, apă-canal, pentru că avem cel mai oropsit popor din Europa.  De fiecare dată când merg la sate îmi vine să plâng. Suntem în epoca de piatră”, a afirmat preşedintele filialei PDL.

La rândul său, Ileana Blidar a făcut o prezentare a modificărilor impuse de Ponta în mediul economic, arătând că sunt 20 de noi taxe, taxele şi impozitele locale au crescut cu 16%, s-a impus impozitul de 3% pentru microîntreprinderi, introducerea timbrului de mediu, sau impozitarea agricultorilor.

Mă mir cum populaţia poate suporta aceste creşteri fără să vocifereze. Populaţia i-a dat un credit acestui guvern. Sunt curioasă ce va spune după un an de zile şi cât va tăcea. Este o linişte deplină, faţă de guvernul PDL , când toată lumea a aruncat cu pietre”, a declarat Ileana Blidar.

Preşedintele filialei municipale, Claudiu Ardelean, a subliniat şi el că guvernul USL nu este atât de împroşcat cu noroi cum era Guvernul Boc, chiar dacă Ponta susţine unele măsuri criticate în vechea guvernare.

Pe Ponta şi guvernul pe care-l conduce îi doare în cot de judeţul Satu Mare. Pur şi simplu îi doare în cot. Poate nici acolo. O să dau şi exemplu: nici un leu alocat pentru autostrada Transilvania! Înainte strigau că Boc taie panglici la 50 km de autostradă. Personal şi în numele partidului, îl rog pe d-l Ponta să vină cu maşina personală de la Bucureşti la Satu Mare, să respecte regulile de circulaţie şi când ajunge pe la Cluj s-o ia pe autostrada lui Boc să vadă dacă nu-i mai bine că sunt 50-60 km de autostradă. Să vadă cum câştigi o oră pentru mersul la Bucureşti”, a afirmat Ardelean.

Potrivit acestuia şi celelalte judeţe învecinate sunt vitregite, din moment ce se caută soluţii pentru autostrada Piteşti – Craiova.

„În actualul guvern, deşi USL este foarte bine reprezentat, nu avem un secretar de stat. Personal mă bucuram când aveam un ministru şi m-am întristat când am văzut că deşi era reprezentantul unui alt partid politic nu a fost numit ministru, pentru că exista o posibilitate de a  face ceva pentru Satu Mare. A început să se reabiliteze drumul Satu Mare – Apa, a rămas în acelaşi stadiu şi acum pentru că nu avem reprezentanţi în guvern. Nu se poate. Îi doare în cot de judeţul Satu Mare!”, a adăugat Claudiu Ardelean.