PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Premierul Ungariei, Viktor Orban, la Satu Mare. A depus o floare la mormântul sătmăreanului ucis de polițiști (VIDEO)

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a aşezat o floare la mormântul sătmăreanului care şi-a pierdut viaţa, luna trecută, în timpul unor audieri la o secţie de poliţie din Ungaria după ce a fost lovit de doi poliţişti.

Viktor Orban a postat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook o filmare în care se vede cum coboară de la volanul unui microbuz, intră în cimitirul de pe str. Rodnei din Satu Mare, depune o floare albă cu o panglică în culorile Ungariei și ţine un moment de reculegere.
La ieșirea din cimitir, premierul Ungariai a strâns mâna sătmărenilor din fața cimitirului, a schimbat câteva cuvinte cu ei după care a plecat.
Şeful biroului de presă al premierului ungar a informat că Viktor Orban a fost la cimitirul din Satu Mare pentru a aduce un ultim omagiu sătmăreanului care a trăit 20 de ani în Ungaria.
Sătmăreanul Jozsef Bara, în vârstă de 47 de ani, stabilit de mai mulţi ani în Ungaria, a murit în data de 8 aprilie, după ce a fost bătut, la secţia de poliţie din localitatea ungară Izsak de doi poliţişti care îl audiau ca suspect într-un dosar de furt.
Cei doi au fost arestaţi preventiv şi sunt anchetaţi acum pentru vătămare corporală cauzatoare de moarte şi interogatoriu prin folosirea forţei.