PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primarul Dorel Coica, în vizită la Bruxelles

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a aflat săptămâna trecută la Bruxelles, având programate întâlniri cu comisari europeni și raportori pe mai multe teme.

Edilul a explicat că principalul scop al vizitei a fost de a se informa cu privire la măsurile pe care vor fi acordați bani europeni pentru următorul exercițiu financiar al Europei 2014-2020.

Primarul a explicat că României i-au fost aduse multe critici cu privire la gradul de absorbție pentru perioada în curs 2007-2013, fiind o perioadă nefastă cu investiții nejustificate, gen școli în sate părăsite sau terenuri de sport în pantă. În schimb, Polonia rămâne un model de absorbție a fondurilor, având cheltuită 80% din suma disponibilă.

Primarul a precizat că printre subiectele de interes s-au aflat zonele metropolitane şi programele de cooperare transfrontalieră, care vor beneficia de sume considerabile.

Totodată, în cadrul conferinţei de presă, primarul şi-a exprimat speranţa că Satu Mare va beneficia de susţinere după sprijin financiar şi din partea guvernului, după ce senatorul Valer Marian va fi exclus din PSD. Potrivit primarului, liderii USL din Bucureşti nu prea au vrut să audă de Satu Mare din cauza declaraţiilor senatorului, judeţul având de suferit.