PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tinerii din PDL Satu Mare trag un semnal de alarmă asupra lipsei acute a locurilor de muncă

Tineretul democrat-liberal solicită crearea unui grup de lucru,  format din organizațiile de tineret ale tuturor partidelor parlamentare, pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor

Sambata 18 mai a.c., în cadrul  Biroului Permanent Național al TDL care a avut loc la Târgu-Mureș, Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat Liberal a adoptat rezoluţia “Şomajul în rândul tinerilor“.

Tineretul Democrat Liberal acuză Guvernul USL de lipsă de viziune asupra rezolvării problemei principale cu care se confruntă tinerii, adică somajul, care actualmente în România este aproape de patru ori mai mare decât şomajul populaţiei adulte.

Prin rezoluţia adoptată, TDL face apel ca în Parlamentul României să se dezbată tema șomajului în rândul tinerilor şi să fie respectată strategia Uniunii Europene 2020.

Organizaţia de Tineret a PDL solicită, totodată, crearea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai organizațiile de tineret ale tuturor partidelor politice prezente în Parlament, pentru a gasi soluţii concrete în ceea ce priveşte combaterea şomajului în rândul tinerilor. În acest sens, preşedintele Tineretul Democrat Liberal, Sorin Moldovan, va transmite o invitaţie oficială preşedinţilor organizaţiilor de tineret ale formaţiunilor politice reprezentate in Legislativ.

Din dorinţa de a face o opoziţie constructivă, propunem colegilor noştri din celelalte partide, indiferent de viziunea politică, să ne aşezăm la masa discuţiilor, să găsim împreună soluţii la această problemă majoră cu care se confruntă tinerii din România şi să aratăm că se poate face o altfel de politică”, a declarat preşedintele Tineretul Democrat Liberal.

Constatand ca si pe plan local fenomenul somajului in randul tinerilor exista si se amplifica, OT PDL Satu Mare trage un semnal de alarma, facand apel la factorii de decizie, respectiv administratia USL, asupra lipsei acute a locurilor de munca pentru acestia.

Atragerea investitiilor pentru Satu Mare si creearea de noi locuri de munca au fost prioritati pe  lista de promisiuni electorale ale USL. Observam in schimb, o reala indolenta in cautarea de solutii practice pentru impulsionarea accesarii de fonduri europene, o lipsa crasa de interes si de masuri efective in a incuraja munca, antreprenoriatul, singurele capabile sa genereze locuri de munca, prosperitate.

Sursa: PDL Satu Mare