PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Andreea Paul – Demult era asfaltat Oaşul dacă se taxau minciunile Guvernului Ponta

deputat Andreea Paul

Și anul acesta fii Țării Oașului se întorc acasă pe drumuri desfundate. Vin în concedii, vin să-şi vadă părinţii, rudele, să-şi ridice casele mai frumoase. Părinţii şi rudele vor da din umeri şi vor spune ca-ntotdeauna: „Păi, la noi nu se schimbă nimic”. Ce argument ai să-ţi opreşti acasă copilul, dacă statul n-a fost în stare să refacă nici măcar un drum? Guvernarea USL prezintă același scenariu funest din totdeauna. Aceasta, în ciuda faptului că PDL începuse importante investiții în infrastructura Țării Oașului.

Case cum puţine sunt în România, maşini puternice cum rar mai vezi atâtea la un loc şi drumuri rupte de neputinţa de ani de zile a autorităţilor – drumurile Ţării Oaşului, drumurile României spre Europa: așa arată Țara Oașului.  

Este prea departe Țara Oașului de București? Pentru guvernarea PDL cum nu a fost?

USL este un sac fără fund de minciuni și neputințe. Dacă ar fi taxate minciunile Guvernului Ponta, demult era asfaltat Oaşul. Iată astăzi cu ce drumuri îşi primesc oşenii feciorii ce şi-au croit o viaţă mai bună în Europa.

Stagnarea modernizării drumurilor naționale, dar și ale celor județene, reprezintă clar neputința Guvernului USL de a continua investițiile din timpul guvernării PDL.

Drumuri naționale aproape impracticabile:

Și când te gândești că în plină criză guvernul PDL a realizat modernizarea drumului național Timișoara – Satu Mare fără să se laude. Poate trebuia…

Drumurile județene în paragină

Până acum, în fiecare an, până la sfintele Paști, drumurile județene au fost cel puțin plombate. Va invităm pe câteva drumuri județene din Oaș să vedeți cum arată în luna iunie:

În timpul guvernării PDL, s-au modernizat drumuri județene (în județul Satu Mare) cu bani alocați prin HG cu destinație specială. Un exemplu este chiar un tronson din comuna Turț, până în Gherța, cu care însă se laudă primarul actual.

Impozitele sunt aceleași, s-au inventat noi taxe sau au crescut mult cele vechi. Nici TVA nu a scăzut cum au promis USL-iștii. Și totuși investițiile stagnează. Unde sunt banii?!

 

Andreea PAUL,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare