PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cartierul de vile din Păulești rămâne deocamdată fără canalizare

Consilierii locali din Păulești au avut astăzi discuții aprinse în cadrul ședinței ordinare, în care a fost supus la vot proiectul care prevede aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea rețelei de canalizare.

Obiectivul ”Lucrări de construcții rețele de canalizare și stații de pompare a apei uzate, în localitățile Păulești și Ambud” este cuprins în cadrul contractului SM CL 08, parte a proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare”, în valoare de 433,5 milioane de lei, derulat de Apaserv.

Unii consilieri și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că nu au fost cuprinse toate străzile din Păulești, în acest proiect, întrebându-l pe primar ce criterii au stat la alegerea străzilor incluse. În această situație, se află și anumite străzi din cartierul de vile, unul dintre consilieri precizând că ”aici și-au făcut case directori, doctori, trebuie să-i includem și pe ei, altfel va fi un bâlci”.

Primarul comunei Păulești, Nagy Iosif, a declarat că a avut o cotă de aproximativ 10.500 de metri de conducte de canalizare și a încercat că cuprindă zonele cele mai locuite, prioritate având strada principală, de unde se va putea extinde canalizarea și la străzi adiacente.

Managerul de contract din partea Apaserv, Schlachter Brigitta, i-a informat pe consilierii locali că proiectul este în întârziere, fiind foarte important să se aprobe studiul de fezabilitate actualizat, iar ulterior, printr-un proiect adițional să fie racordate și străzile care nu au fost cuprinse.

Consilierul local PDL, Zenoviu Bontea, a propus amânarea proiectului de pe ordinea de zi, până când reprezentanții Apaserv vor oferi garanții clare că și străzile care nu sunt cuprinse în acest proiect vor putea fi racordate mai târziu la rețeaua de canalizare.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate actualizat și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul ”Lucrări de construcții rețele de canalizare și stații de pompare a apei uzate, în localitățile Păulești și Ambud” a fost votat de consilierii locali în forma propusă, după mai multe replici, existând două abțineri.