PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

DSP are rezultatele analizelor de la Romantic. Vor fi comunicate sătmărenilor probabil miercuri

Ancheta desfăşurată de către autorităţile judeţene în cazul toxiinfecţiei alimentare cu repetiţie de la restaurantul Romantic par să se deruleze mai greu decât s-a estimat.

Prefectul Eugeniu Avram și directorul DSP, Dorina Dragoș Guran, au declarat sâmbătă, într-o conferință de presă că rezultatele analizelor probelor recoltate din produse şi de la personal vor fi făcute publice „cel târziu marţi”.

Directorul DSP Satu Mare, Dorin Dragoş Guran, a declarat astăzi că a intrat în posesia rezultatelor, fiind în legătură cu şefa laboratorului de microbiologie, dar acestea vor fi comunicate sătmărenilor, prin presă, probabil miercuri. Aceasta a motivat că rezultatele nu sunt definitive pentru că încă nu au parafa şi semnătura specialistului care le-a efectuat, prin urmare preferă să nu facă declaraţii care ar putea aduce prejudicii de imagine restaurantului respectiv. Aşadar, rezultatele vor fi făcute publice doar după ce vor ajunge la Satu Mare cu parafa şi semnătura de la laborator, fiind vorba despre un document oficial.

Amintim cititorilor că în noaptea de joi spre vineri 55 de persoane, din care 51 de elevi de la școala Avram Iancu, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după banchetul de absolvire clasei a VIII-a, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, alte 21 de persoane au ajuns la urgenţe după ce au participat la un botez, tot la restaurantul Romantic. 

Dorina Dragoş Guran a declarat în conferinţa de presă de sâmbătă că primele analize indică prezenţa unui stafilococ auriu în secreţia nazală a unei persoane care a participat la pregătirea mesei, şi în produse.