PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Gala Olimpicilor Sătmăreni, la prima ediţie

 Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Consiliul Judeţean Satu Mare au organizat astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor „Gala Olimpicilor Sătmăreni 2013”, fiind premiați peste 180 de elevi și 150 de profesori.

Evenimentul a debutat pe aleea Corneliu Coposu cu întâlnirea elevilor olimpici şi a profesorilor, urmată de o paradă a acestora până în fața Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare, unde au avut onoarea să calce pe covorul roșu și să semneze într-o carte.

Evenimentul este la prima ediţie, ediţie de succes. Sunt premiaţi elevii participanţi la olimpiadele naţionale, la toate disciplinele şcolare. Ei au reprezentat judeţul nostru. Vor fi premiaţi 187 de elevi participanţi la etapele naţionale, 152 de profesori care i-au pregătit. Ştim că în spatele acestor rezultate este un efort deosebit atât din partea elevilor cât şi a profesorilor“, a declarat inspectorul general școlar Mariana Roman.

Printre premianţi s-au aflat şi 25 de olimpici care au obținut locurile I, II și II la olimpiadele școlare.

La începutul galei a intervenit prin Skype ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, care a felicitat autoritățile, conducerea inspectoratului dar și pe elevi.

Am ţinut să fiu alături de dvs. pentru că este un moment important, acela în care îi premiaţi pe cei care au muncit un an de zile, care le-a permis acestor tineri să obţină rezultate deosebite la olimpiade. Nu pot decât să-i felicit, să le mulţumesc profesorilor care au fost în spatele acestor elevi şi să le mulţumim părinţilor pentru efortul pe care-l fac de când s-au născut până astăzi”, a afirmat ministrul. 

În cadrul galei au avut loc manifestări artistice iar elevii şi profesorii au primit diplome, plachete şi premii în bani.