Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Gratuitate pe autobuze pentru pensionarii cu pensii sub 500 de lei

sedinta consiliu local 0(5)Pensionarii la limită de vârstă, care au pensii lunare de până în 500 de lei, vor avea gratuitate pe autobuze. Consilierii locali au aprobat astăzi în cadrul ședinței ordinare proiectul de hotărâre ce prevede acordarea unor facilități la călătoria pe mijloacele de transport în comun.

Subvenţiile sunt acordate de Consiliul Local Satu Mare în următoarele cazuri:

– 100% la preţul unui abonament întreg valabil o lună pe raza municipiului Satu Mare pentru pensionarii la limita de vârsta cu domiciliul în municipiul Satu Mare cu pensia lunară de până la 500 lei,
– 50% la preţul unui bilet întreg, pentru pensionarii la limită de vârstă cu domiciliul în municipiul Satu Mare,
– 50% la preţul unui abonament întreg valabil o lună pe raza municipiului Satu Mare pentru elevii înscrişi la unităţile de învăţământ cursuri de zi, primare, gimnaziale şi liceale din municipiul Satu Mare;
– 50% la preţul unui abonament întreg valabil o lună pe raza municipiului Satu Mare pentru donatorii de sânge pentru perioada de o lună, conform Legii 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană şi H.G.R. 1364/2006 pentru aprobarea drepturilor şi obligaţiilor donatorilor de sânge.

Viceprimarul Marcela Papici a declarat că pensionarii care se încadrează în aceste condiții vor merge la sediul Transurban, unde va fi nevoie să facă dovada că au ieșit la pensie la limită de vârstă, respectiv au o pensie de până la 500 de lei. Aceasta a precizat că se dorește ca pensionarii să beneficieze de această facilitate începând cu 15 iulie.

În evidențe sunt 1388 de persoane care îndeplinesc condițiile impuse pentru acordarea gratuității la transportul în comun, estimându-se că din numărul acestora aproximativ 1000 de persoane vor solicita această facilitate.

Consilierul local Masculic Csaba a precizat că subvenția acordată de Primărie este 65 de lei/abonament/lună, chiar dacă o persoană circulă doar de 2-3 ori pe lună. Acesta este de părere că inițiativa este foarte bună, dar pripită, întrucât nu există o fundamentare economică întemeiată.

350.000 de lei pentru Clubul Olimpia Satu Mare

Aleșii locali au votat modificarea cotizației acordată de Primăria Satu Mare, în calitate de asociat și membru fondator, Clubului Sportiv Fotbal Club Olimpia 2010, nivelul acesteia fiind stabilită la 200.000 de lei, cu posibilitatea modificării în funcție de disponibilitatea bugetară.

Grupul UDMR nu a votat proiectul de hotărâre. Aceștia au solicitat mai multe informații cu privire la costurile pe care le implică promovarea în Liga a II-a, la salariile acordate, exprimându-și nemulțumirea față de faptul că nu a fost prezentat un raport de activitate de conducerea clubului.

Cu 12 voturi pentru, proiectul de hotărâre a fost adoptat, întrunind majoritatea voturilor celor prezenți.

În plus, Clubul Olimpia Satu Mare a mai primit 150.000 de lei, la rectificarea bugetară.

Viceprimarul Marcela Papici a explicat că acești bani vin de la cele două Festivaluri Samfest Rock și Jazz, pentru care au fost alocate fonduri în buget, însă cele două proiecte nu au trecut de comisia de buget, astfel că s-a luat hotărârea ca suma destinată în acest scop Centrului Cultural G.M. Zamfirescu să treacă la Olimpia Satu Mare.

„Așa cum am prezentat noi inițial bugetul, nu a trecut de comisia de buget. Există notițe în acest sens, pentru că banii aceia s-au disponibilizat prin nefolosirea lor pentru finanțarea celor două festivaluri, am considerat de cuviință că ele existau ca venituri în buget, să căutăm o altă urgență unde să folosim aceste fonduri. După cum se știe, urgența pe care am identificat-o a fost chiar Clubul Olimpia, care inițial nu avea pe linia lui bugetară niciun leu pentru că nu existau aceste sume. Disponibilizându-se de la Centrul Cultural G.M. Zamfirescu ele au primit o utilitate, dar în condițiile în care se va depune un proiect al acestor festivaluri, în care se va prezenta cu număr de participanți, cu trupe, cu avantaje aduse municipalității, nu excludem ca la următoarea rectificare bugetară, aceste proiecte să fie aprobate”, a declarat Marcela Papici.

sedinta consiliu local 0(4)

 

Discuţii între UDMR şi USL pe imobilul Şcolii nr. 13, de pe strada Botizului

Singurul proiect neaprobat de consilierii locali face referire la transmiterea din domeniul public al Municipiului Satu Mare, în domeniul public al judeţului Satu Mare, a imobilului Şcolii generale nr. 13, situat pe str. Botizului, nr. 61/A.

Grupul UDMR nu a votat acest proiect, precizând că se poate da în administrare sau folosinţă judeţului, fără a fi transmis definitiv către Consiliul Judeţean, fără nicio motivaţie, considerându-se că alte instituţii aflate în subordinea Primăriei ar putea să aibă sediul acolo.

În replică, viceprimarul Marcela Papici a declarat că acea clădire se află în paragină, după ce s-a luat măsura dezafectării şcolii, dorindu-se mutarea acolo a sediului Poliţiei Locale, însă nu s-a obţinut aviz din partea Ministerului Educaţiei pentru schimbarea destinaţiei. Aceasta a precizat că acum Consiliul Judeţean doreşte să mute în acea clădire Şcoala de Incluziune, care momentan îşi desfăşoară activitatea în patru clădiri diferite, având aproximativ 250 de copii cu deficienţe.

Viceprimarul a spus că prin mutarea Şcolii de Incluziune pe strada Botizului s-ar păstra destinaţia de instituţie de învăţământ, iar clădirea poate asigura o infrastructură mai bună pentru nevoile copiilor.

Fiind un proiect de patrimoniu, pentru aprobare era nevoie de două treimi din voturile aleşilor locali. Consilierii din grupul UDMR s-au abţinut de la vot, astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi, proiectul de hotărâre fiind respins.

 

6 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Excesiv de multi bani-350.000 de lei+150.000 la rectificarea bugetara pentru Clubul Olimpia Satu Mare!!!
    Sunt unul dintre satmarenii ce nu am incredere in modul de gestionarea a acestor bani, stiind ca de ei se ocupa Babut Domuta Dan si Campean Ioan Gelu, oamenii lui Stef.
    Prea multi bani din bugetul local se pompeaza pentru fotbal, in detrimentul celorlaltor sporturi.

  2. George Răspunde

    Nu e deturnare de fonduri alocarea banilor de la Cultura la FC Olimpia?

  3. Liberal Răspunde

    De aia e rectificare ca sa nu fie deturnare. Baiul e ca banii aia puteau merge altundeva unde chiar e nevoie si nu exista riscul sa fie “deturnati” in buzunar privat.

  4. Maria Barracu Răspunde

    Macar de Babut stim ce-si doreste si ce interese are. Dar papagalul de Butka ? Se lauda cu sponsorii de la Drag Racing. Trebuie spus ca toti sponsorii enumerati ii dau un l de ulei, unu de motorina sau o roata. Cashu venea de la Consiliul Municipal si Consiliul Judetean.

    • Gergo Butka Răspunde

      Nu aveti informatii corecte: din cele 20-30 de evenimente organizate de mine din 2005 incoace, nu am cerut finanțare nici de la Consiliul Județean, nici de la Consiliul Local, se poate verifica in arhivele lor. Am primit și pe această cale mulțumesc pentru sprijinul organizațional acordat de ei, fiindcă s-au implicat prin instituțiile subordonate în organizare. Evenimentele au adus pe pista Aeroportului mii de oameni, au fost în atenția mediei naționale (Realitatea TV în direct, de ex) și care adus turiști de eveniment, concurenți și pasionați din mai multe țări.

      Referitor la Sponsori: aceste companii multinaționale au contribuit serios la realizarea bugetului evenimentelor și nu în valoare de 2 litri de ulei. Aceste sume erau necesare de exemplu pentru aducerea în premieră a unei mașini jet-car pentru publicul din România, doar acest singur show ne-a costat peste 8.000 de euro, demonstratiile celui mai titrat campion de raliuri, Titi Aur tot o sumă consistentă. Deci, vă rog să revizuiti informațiile, dacă doriți și alte informații, vă stau la dispozitie pe email sau pe FB.

  5. Maria Barraccu Răspunde

    Si cine a facut test drive cu masinile aduse ? Cei care au platit bilet de intrare sau Csehi si Stef, care au intrat pe gratis ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.