PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mircea Govor a fost ales preşedinte PSD Satu Mare

Mircea Govor, Ioan Rus

Mircea Govor a fost ales joi seara în funcţia de preşedinte al PSD Satu Mare, la conferinţa de alegeri la care au participat peste 600 de delegaţi din întreg judeţul. Primarul Dorel Coica a fost ales preşedinte executiv, primarul comunei Oraşu Nou, Toma Betea, a fost ales secretar general fiind aleşi şi 11 vicepreşedinţi.

Conferinţa de alegeri s-a desfăşurat în prezenţa vicepreşedintelui pe Transilvania a partidului, Ioan Rus şi europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu.

Eu propun să uităm ce a fost dar să ţinem minte că s-au întâmplat şi lucruri rele şi urâte în acest partid. De mâine trecem şi ne pregătim de alegeri, aceasta este ţinta noastră. Noua conducere are sprijinul primarului în totalitate şi mă bucur că municipiul a avut ideea şi a venit cu propunerea ca Mircea Govor să fie ales preşedinte. Eu voi fi alături de el cât timp va avea nevoie”, a spus primarul Dorel Coica.

Invitat din partea altei formaţiuni a fost doar Adrian Ştef, preşedinte al Consiliului Judeţean, care a spus în cuvântul său că USL trebuie să fie la Satu Mare şi  la alegerile locale din 2016.

Vreau să vă asigur de buna mea credinţă, continuăm o muncă tot împreună şi rezultatele vor veni. Primarii noştri trec prin nişte probleme urâte, sunt atacaţi din toate părţile, este un atac la baza partidului, dar vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră. Fac un apel la toţi să fim uniţi şi împreună vom reuşi că câştigăm toate bătăliile ce urmează“, a spus Mircea Govor.

Vicepreşedintele CJ le-a spus colegilor că au existat foarte multe conflicte cu fostul preşedinte, senatorul Valer Marian, subliniind că partidul trebuie să treacă peste acest moment.

După trei luni de frământări şi certuri, de nesiguranţă în sânul organizaţiei, astăzi e o zi în care apele se limpezesc. Nu este uşor să treci printr-un moment ca acesta, în care oamenii erau dezorientaţi, manipulaţi prin orice mijloace posibile, minţiţi, unii şantajaţi şi murdăriţi în presă. Chiar era ca o corabie în derivă. Dar, cu multă înţelepciune maturitate, seriozitate şi încredere, încet încet ne-am revenit. Am rămas uniţi în ciuda tuturor eforturilor fostului preşedinte să ne dezbine şi să ne învrăjbească unul împotriva celuilalt“, a declarat Mircea Govor.

Acesta a spus că nu a existat în ţară o organizaţie care să fi trecut prin asemenea momente dificile, dar a avut un mare noroc cu aleşii locali care au înţeles că mergând pe acelaşi drum se poate face ceva pentru oamenii care i-au votat.

Nu se poate să obţii ceva într-o organizaţie în care preşedintele nu respectă disciplina de partid, nici linia conducerii partidului, şi acest lucru ne-a costat foarte mult, ne-a trimis mult timp înapoi. Vă rog sincer să mă credeţi că avem mult de lucru să ne revenim. Numai prin muncă şi printr-un comportament exemplar putem repara imaginea şifonată lăsată de fostul preşedinte. Numai rezultatele foarte bune la viitoarele alegeri mai pot repara ceva“, a precizat vicepreşedintele CJ.

Acesta şi-a exprimat speranţa că prin Ponta şi Dragnea se va intra în normalitate, se va recupera timpul pierdut, astfel încât “colegii noştri să simtă că suntem la guvernare, că parcă până acuma chiar n-am avut timp să simţim aşa ceva”.

Govor a declarat că vrea ca noua conducere să ajute primarii, să numească directori în instituţiile deconcentrate, să pună în structurile ministeriale cei mai buni oameni, să fie alocate fonduri pentru comune.

Govor a recunoscut că nu i-a fost uşor să se decidă să candideze pentru preşedinţie în acest momente în care este atacat de fostul preşedinte.

După cum bine ştiţi sunt într-un conflict cu fostul preşedinte. Timp de 16 ani cât mi-a mâncat din traistă am fost bun, iar acum mă face cel mai mare mafiot. Aşa se întâmplă cu oamenii, uită uşor”, a punctat acesta, arătând că Valer Marian a atacat familiile colegilor de partid, chiar şi pe el, acum când “n-a mai fost lapte în ţâţă”.

S-o spunem şi aia dreaptă. Pentru mine nu este o noutate să conduc destinele partidului, că doar şi până acum eu, cu dumneavoastră împreună, am muncit, am obţinut rezultate în alegeri. Fostul preşedinte a fost doar de paradă, cu doar 9% intenţie de vot înainte de alegeri. L-am făcut noi senator, cu ajutorul conducerii centrale a PSD, în termeni medicali să spunem prin cezariană, iar acum ne mulţumeşte la toţi prin jigniri, interpelări, articole de ziar mizerabile, chiar dacă el era cu culesul roadelor şi al laurilor şi asumarea succesului, noi cu munca“, a mai spus Govor.

El, în calitate de preşedinte, vrea să fie colegul PSD-iştilor, nu “şeful suprem”, iar la întruniri colegii să meargă cu plăcere nu din silă şi obligaţie.