Ultima actualizare: azi, 16:47

sfintire pictura biserica ortodoxa Vetis
Locale

Prea Sfințitul Iustin Sigheteanul a sfințit pictura și iconostasul bisericii ortodoxe ”Nașterea Maicii Domnului” din Vetiș

sfintire pictura biserica ortodoxa Vetis Duminică, 9 iunie, a fost o zi deosebită pentru enoriașii bisericii ortodoxe cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Vetiș, zi în care s-a sfințit pictura și iconostasul bisericii.

Alături de preotul Almon Gheorghe Chirilă a fost un sobor de preoți din județele Satu Mare și Maramureș, sfânta liturghie arhierească  fiind săvârșită de Prea Sfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Biserica ortodoxă ”Nașterea Maicii Domnului” din Vetiș a fost resfințită în anul 2011 la împlinirea a 100 de ani de existență. Actual lăcaș a fost zidit în 1911 și este realizat în stil bizantin, cu trei turnuri. Acum biserica este în totalitate restaurată, iar Prea Sfințitul Iustin Sigheteanul, înconjurat de soborul de preoți și sutele de credincioși a stropit cu apă sfințită și uns cu Sfântul și Marele Mir, sfințind astfel lucrările realizate cu multă îndemânare, ca o încununare a eforturilor depuse în ultimii ani pentru reînfrumusețarea lăcașului de cult.

Sărbătoarea din localitatea Vetiș a adunat sute de credincioşi, fii ai satului, autorităţi locale şi judeţene, dar şi pelerini din alte localități.

 

Un comentariu

  1. x Răspunde

    saracii…inca nu au aflat ca dumnezeu nu exista. pacat ca nu m-am facut preot…eram putrad de bogat. ma intretineau enoriasii prosti. baaai….TREZIREA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.