Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Restaurantul Romantic, amendat cu 6.000 de lei în cazul copiilor cu toxiinfecție

romanticConducerea Direcției de Sănătate Publică Satu Mare a transmis astăzi un comunicat de presă în care prezintă măsurile luate în cazul toxiinfecției alimentare. Activitatea restaurantului Romantic a fost suspendată, fiind aplicată și o sancțiune de 6.000 de lei. Redăm în continuare comunicatul.

COMUNICAT DE PRESA

In data de 13.06.2013 la serviciul UPU la Spitalului Jud.Satu Mare s-au prezentat incepand cu ora 22,20 un numar de 55 de persoane (50 de copii,5 adulti) participanti la banchetul de absolvire organizat incepand cu ora 17 la Restaurant ‘’Romantic’ Drum Carei nr.63 prezentand urmatoarea simptomatologie: greturi ,varsaturi ,colici abdominale. Acest tablou clinic ridica suspiciunea unui focar de colectivitate de tip Toxiinfectie alimentara.

Precizam faptul ca numarul total al consumatorilor a fost de  aproximativ 100 persoane.

In conformitate cu evaluarile medicale din serviciile UPU si Boli infectioase bolnavii au prezentat forme clinice usoare 42 persoane si medii 13 persoane.

In serviciile medicale s-a instituit tratament simptomatic si de reechilibrare hidroelectrolitica. Evolutia clinica a fost favorabila astfel incat in data de 14.06.2013 ,ora 12, au ramas sub supraveghere medicala in sectia Boli infectioase Satu Mare un numar de 9 adolescenti.

Laboratorul DSP a demarat procedura de  identificare a germenilor patogeni care au declansat simptomatologia bolnavilor din:

 A – produsele  alimentare prelevate de la Restaurant Romantic –apartinind  S.C. AMOR S.R.L, materii prime si preparate care au compus meniul servit la masa festiva.

B – probe biologice recoltate de la persoanele internate:

     1. lichid de varsatura   – 9 probe

     2. proba scaun             – 1 proba

Masuri instituite de reprezentantii DSP (conform anchetei epidemiologice derulate in cursul zilelelor de 13.06. – 14.06. 2013).

  1. s-au prelevat probe din alimentele  preparate (produse de branza, rulada de carne, salata de cruditati, piure cartofi, piept pui la gratar) pentru efectuarea analizelor de specialitate in laboratoarele DSP Satu Mare
  2. s-a procedat la retinerea oficiala a materiei prime ramase in urma prepararii alimentelor (1,1kg branza proaspata)
  3. s-a procedat la sigilarea contraprobelor de alimente ramase in responsabilitatea administratorului unitatii, pana la obtinerea rezultatelor de laborator
  4. s-a dispus efectuarea de examene medicale bacteriologice la cele 6 persoanae care au participat la pregatirea mesei festive si s-a solicitat prezentarea acestora la sediul DSP cu dovada efectuarii controalelor medicale periodice
  5. s-a dispus ca persoanele care au participat la prepararea alimentelor sa nu fie implicate in activitati similare (pregatirea si servirea preparatelor culinare), pana la obtinerea rezultatelor care certifica starea de sanatate corespunzatoare .
  6. s-a dispus derularea unor activitati complete de curatenie si dezinfectie la nivelul unitatii de alimentatie publica care va fi supusa unei evaluari privind conditiile de igiena in perioada imediat urmatoare (teste de salubritate).
  7. s-a dispus suspendarea temporara a activitatii pentru unitatea “Restaurant Romantic” cu sediul in localitatea Satu Mare, Drum Carei, nr.63, cu incepere din data de 14.06.2013.
  8. s-a aplicat sanctiune contraventionala in valoare de 6000 RON conform HG857/2011 Art.42 lit.b

 DIRECTOR

DR. DRAGOS GURAN DORINA

 

3 comentarii

  1. costi Răspunde

    foaaarte trist…6000 d ron pt k au distrus un banchet si au trimis pe paturile d spitam o gramada d elevi si profesori.mie mi se pare absurd sincer.pacat k nu avem autoritati si ca in continuare oamenii cu bani reusesc sa scape cu basma curata.daca se intampla asa ceva la o “taraba cu placinte” din piata probabil proprietarii ajungeau in arest.traim in romania si in mod normal nu ar trebui sa ma surprinda nimik…

  2. zamfir Răspunde

    Parca vad cum au fost si amendati,numa de ochi lumii,dar asta e legislatia pe care o avem,cu usile de iesire largi spre smecheriile lumi.

  3. Satmarean Răspunde

    Mica amenda in raport cu necazul creat! Doamna Guran e cumva pesedista sau penelista? Dimineata incerca sa-i scoata basma curata pe cei de la restaurant!Pe ea nimeni n-o sanctioneaza? Domnule Stef daca tot sunteti atat de apreciat de comentatoarea de serviciu, Irinuca, evidentiati-va si acum, ca sa aiba materie prima de laude!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.